borbene

KO SU SRPSKE MILIONERKE IZ BLATA: Odrastanje obeleženo bedom, neke nisu imale čak ni redovne obroke - sad su NAJBOGATIJE

Neke dame sa naše javne scene sada zaista imaju život kao iz bajke, ali malo ko zna kroz šta su prolazile od malih nogu. Mnoge ih nazivaju milionerkama iz blata.

Celebrities
11:30h Autor:
KO SU SRPSKE MILIONERKE IZ BLATA: Odrastanje obeleženo bedom, neke nisu imale čak ni redovne obroke - sad su NAJBOGATIJE
Ko su srpske milionerke iz blata?, Foto: ATA Images

Mnoge poznate dame iz Srbije su imale teško detinjstvo i odrastanje koje je obeležilo siromaštvo. Bile su željne mnogih stvari, a neke od njih niszu čak imale ni redovne obroke. Decenijama kasnije su ogromnim trudom i radom stekle veliku slavu i bogatstvo, ali nikada nisu zaboravili svoje poreklo

Zorica Brunclik

Iako je sada legenda naše narodne muzke, nekada je osetila sav gorak ukus siromaštva. Detinjstvo joj je obeležilo to što je njen otac napustio porodicu kada je ona bila mala.

- Mama Zlatija je sama brinula o meni i trojici braće. Živeli smo u najvećoj bedi jer je majka imala jadnu platu. Ne postoji ništa čega bih volela da se setim iz tog perioda, što ne znači da ga se stidim. Bila sam najstarija i jedino žensko u porodici - rekla je pevačica svojevremeno.

Zorica Brunclik
foto: Kurir / Nebojša Mandić

Kada je odlazila kod oca, sve je imala u izobilju.

- Otac me je odvodio i ostavljao po nekoliko meseci kod svoje prebogate familije, samo da bi mami napakostio. Kod njegovih sam živela kao bubreg u loju, nosila najbolju odeću, jela najfiniju hranu… Posle određenog vremena mama bi dolazila po mene da me vrati kući, a ja sam je tada najviše mrzela jer me vraćala u siromaštvo - priznala je Brunclikova i dodala da joj je majka ukinila odlaske kod oca kada je krenula u školu zbog obaveza oko učenja.

Saveta pevača Bore Spužića je Zorici promenio život iz korena.

- Majka je bila stroga i ponosna, nije nam dozvoljavala da tražimo. Ako smo bili gladni, morali smo da se dovijamo na razne načine ne bi li se najeli kada bismo nekuda išli. Sećam se sreće kada je Bora jednom prilikom svoju ćerku i mene odveo u Beograd, gde nam je obema kupio istu odeću i obuću. Doživotno ću pamtiti reči kojima mi se obratio kao petnaestogodišnjoj devojčici: Zašto se mučiš, bolje ti je da ideš da pevaš i pomogneš tu svoju sirotinju! Završila si osmi razred, a ako budeš želela da se školuješ, učini to kada budeš imala novca - otkrila je Zorica.

Zorica Brunclik
foto: Kurir Arhiva

Od svog prvog zarađenog novca pevanjem je bila kupila toliku količinu hrane koja je jedva stala u dva taksija.

- Otišle smo u najnoviju robnu kuću i za sav novac kupile hranu, pa smo kući došle sa dva prepuna taksija. Namestile smo slavski sto, na koji smo stavile sve što smo donele. Kada sam došla do većih para, napravila sam majci i svom rođenom bratu Ljubivoju kuće - rekla je pevačica jednom prilikom. Zorica svojevremeno.

Dragana Mirković
foto: Promo

Dragana Mirković

Luče iz Kasidola, kako su je mnogi oslovljavali, jer potiče iz istoimenog sela kraj Požarevca, danas je možda, čak, i naša najbogatija pevačica. Procene bogatsva idu i do 100 miliona dolara. Postala je velika balkanska zvezda koja je otpevala brojne hitove.

A već godinama živi u raskošnom dvoru u Beču od 50 miliona evra. Građevina je od neprocenjive istorijske vrednosti, sazidan je u 12. veku i pod zaštitom je države. Ima i svoju televiziju, a suprug Toni je posebno poznat kao distributer skupocenih automobila.

Odrasla je sa bakom, dedom, roditeljima i dve i po godine starijom sestrom Dušicom. Nikad nije zaboravila svoje korene, te često obilazi svoje selo, a komišije ističu kako se pevačica uopšte nije promenila.

Dragana Mirković
foto: Kurir/Damir Dervišagić

Još u osnovnoj školi svi su primetili Draganinu muzikalnost i talenat. Međutim, ona je tada sanjala da nakon studija engleskog jezika postane turistički vodič. Bila je vukovac i želela je da nastavi školovanje. Nije ni slutila šta joj sudbina sprema. Zbog vrtoglavih uspeha, već na početku karijere, to bilo nemoguće. Kasnije je vanredno završila Trgovačku školu u Bosni i Hercegovini.

Samo prva ploča prodata je u više od 150 000 primeraka, Dragana danas priznaje da nije bila potpuno svesna svog uspeha.

Rada Manojlovć
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Rada Manojlović

Odrasla je u trošnoj maloj kući koju je deda sagradio u selu Četereže. Rada je govorila da su u porodici koristili spoljni toalet, a kupanje je bilo pravo snalaženje. Od svog prvog nastupa je uvek isticala da je preponosna na svoje poreklo, te je od novca koji je zaradila kroz veoma uspešnu karijeru sagradila ogromnu kuću svom ocu.

- Snađeš se. Imaš šporet, greješ vodu i to je to - rekla je jednom prilikom pevačica, koja danas u istom dvorištu ima luksuznu kuću.

Danas za samo jedno veče ona dobije i po nekoliko desetina hiljada evra.

Seka Aleksić
foto: Kurir / Nemanja Nikolić

Seka Aleksić

Seka neretko priča o svom teškom odrastanju u siromaštvu. Kao izbeglice iz rata, njen brata, majka i ona nekada nisu imalo ni dovoljno novca ni za hranu, pa se dešavalo da ode u školu bez užine.

- Vrlo mlada sam počela da nastupam kako bih pomogla majci da se izvučemo iz teškog života u koji smo zapali zbog rata. Ona i brat su išli na svaki moj nastup, a imala sam sreću da sam uvek imala muzičare koji su o meni brinuli kao o najrođenijoj - pričala je Seka.

1 / 8 Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Ističe da je zbog svih stvari kroz koje je prošla danas postala jaka žena.

- Nije me bilo sramota što nekada nisam imala za užinu, ekskurzije, sa tim sam naučila da se izborim i zbog toga sam danas jaka i ne dam na sebe i svoje. Živeli smo godinama u sobi koju nam je škola dala da koristimo, spavali smo na strunjačama, a šporet dobili na poklon. Tako da nemanje novaca meni danas nije strano i taj osećaj nisam izgubila ni sada kada imam mnogo više. Bila sam srećna i tada i sada, to nije stanje mog novčanika, nego duha - zaključila je pevačica, koja sada uživa u luksuzu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs