Verovali ili ne

SARA JO IPAK IDE NA TAKMIČENJE: Pesma Muškarčina kotira se visoko!

Bila je proglašena za glavnog favorita na Beoviziji, mnogi su je već videli u Italiji, ali joj je pobeda promakla. Međutim, Sara Jovanović, ipak, ide na takmičenje!

Celebrities
Autor:
SARA JO IPAK IDE NA TAKMIČENJE: Pesma Muškarčina kotira se visoko!
Foto: Antonio Ahel/ATA

Iako je važila za jednog od glavnih favorita, a pesma "Muškarčina" odmah zavladala društvenim mrežama, Sari Jovanović je izmakla pobeda za svega 4 poena na izboru "Pesme za Evroviziju", te je osvojila drugo mesto.

Sara se oglasila na svom Instragram porfilu i podelila utiske sa večeri koja se još prepričava, i dalje se komentarišu sjajni nastupi.

- Već dva dana pokušavam da saberem utiske jer sam nedeljama preplavljena emocijama. Pišem i brišem ovaj post po ko zna koji put jer želim verodostojno da vam prenesem svoja osećanja. Ko me poznaje, može da pretpostavi o čemu je reč - ništa ne umem da "odradim" tek tako, pogotovo kada mi je stalo do nečega, a i te kako mi je stalo do toga da znate koliko ste mi značili u prethodnom periodu i koliko je svaka poruka imala viši smisao. Ni u najluđim snovima nisam mogla da zamislim takav feedback. Podstakli ste me, inspirisali i ispunili od samog izlaska pesme. Osetila sam se voljeno i prihvaćeno kao nikad do sad - sumirala je utiske Jovanovićeva.

Odgovornost, strah, pritisak, želje...

Naglasila je da, iako su joj takve reakcije dale veliku potporu, sa druge strane osećala je veliki pritisak i odgovornost.

- Ali, iako su mi takve reakcije dale vetar u leđa, moram priznati da su me pomalo i uplašile. Sve vreme je bio prisutan neverovatan pritisak, kao i velika odgovornost da opravdam očekivanja - vaša, svoja, očekivanja saradnika, prijatelja, porodice... Imala sam osećaj kao da sve na čemu sam radila se sada svelo na ta tri minuta nastupa. Samim tim su pripreme bile pravi rolerkoster - balansiranje između želja i mogućnosti, isplivavanje nesigurnosti, vođenje raznih borbi sa samom sobom... A vi ste zaista u svemu tome igrali ključnu ulogu, a da verovatno toga niste bili ni svesni. I zato želim posebno da istaknem značaj vaše ljubavi proteklih mesec dana, koja je bila mnogo više od podrške u jednom takmičenju - sa puno emocija nastavlja pevačica.

Jedini poraz bi bio da svoju zamisao nije ostvarila

Osvrnuvši se na sve pripreme i podršku od publike, saradnika, prijatelja i porodice, naglasila da je joj je veoma žao što nije pobedila i time obezbedila odlazak u, kako kaže, voljenu Italiju.

- Naravno da mi je bilo žao što mi je "promakla" prilika da ove godine predstavljam svoju zemlju, i to u svojoj voljenoj Italiji ali, iz ove perspektive, jedini pravi poraz bi bio da svoju zamisao nisam izgurala do kraja, a zatvaram ovo poglavlje kao jedno od najvrednijih iskustava do sada, sa nastupom na koji sam i te kako ponosna i sa potvrdom da je to jedino mesto gde se osećam kao svoja na svome. A ono što ste mi vi pružili neću nikad zaboraviti - zaključila je Sara Jo.

Iskrene čestitke Konstrakti

Ona je od srca uputila čestike ovogodišnjoj pobednici, pruživši joj punu podršku za dalje takmičenje u Torinu.

- Najiskrenije čestitke magičnoj Konstrakti koja nije bila sinonim za autentičnost samo na Pesmi za Evroviziju, već tokom čitave svoje karijere. Nastavi da nas inspirišeš i podsećaš koliko je lepo biti beskompromisno svoj - isakla je za kraj vlasnica prepoznatljivog glasa.

Ali, Sara, ipak, ide na takmičenje!

Naime, zvanično udruženje fanova Pesme Evrovizije u Srbiji OGAE Srbija je i ove godine dodelila nagradu za najbolju kompoziciju na festivalu prema oceni članova udruženja. U konkurenciji za nagradu bile su sve pesme koje su učestvovale na ovogodišnjem festivalu.

Konstrakta je u glasanju članova OGAE Srbija pobedu odnela sa osvojenih 256 poena, Sara Jo je na 2. mestu sa 233 poena, dok je na 3. pozicija našla Angellina sa 143 poena.

Ovo je ujedno bio i izbor OGAE Srbije, za svog predstavnika na OGAE Second Chance 2022. Prilika za „drugu šansu“ pripala je pesmi „Muškarčina“, koju izvodi Sara Jo.

Šta je OAGE Second Chance?

OGAE Second Chance ili „druga šansa“ je godišnje takmičenje za zemlje koje su održale nacionalni izbor za Pesmu Evrovizije na kome članovi lokalnih OGAE klubova biraju pesmu koja će ih predstavljati. U izboru učestvuju sve pesme sa nacionalnog izbora, osim pesme koja je pobednik, a glasa se evrovizijskim stilom.

Najbolji uspeh sprskog kluba je 2. mesto 2005. godine sa pesmom „Jutro“ Jelene Tomašević.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs