el pibe de oro

Burna životna priča legendarnog Maradone: Odrastao u siromaštvu, droga mu je uništila život, imao je vanbračnog sina!


Dijego Armando Maradona preminuo je u svojom domu od posledica srčanog udara, nepunih mesec dana posle 60. rođendana. Ceo svet tuguje za legendarnim argentinskim fudbalerom koji je bio jedan od najvećih fudbalera svih vremena

Celebrities
Autor:
Burna životna priča legendarnog Maradone: Odrastao u siromaštvu, droga mu je uništila život, imao je vanbračnog sina!
Foto: Profimedia

Njegovu karijeru, kao i ceo život, prate brojne kontroverze. Na terenu je bio nenadmašan mađioničar, ali van terena nije se štedeo, godinama se uništavao u kokainu i alkoholu.

Ali krenimo redom!

Rođen je 30. oktobra 1960. u Lanusu, u Buenos Ajresu, kao peto od osmero dece, ali odrastao je u Villa Fioritu, siromašnom delu Buenos Ajresa.

El pibe de oro", odnosno "Zlatni dečak", dobio je taj nadimak još kao klinac. Narastao je do skromnih 165 centimetara visine, skromnih za fudbal, ali ne i za majstorije.

'Kiša je padala više iznutra nego napolju', rekao je Maradona jednom prilikom o svom prvom domu. U tri sobe, bez vode, stanovala je cela porodica: otac Diego Senior i majka Tota, Diego mlađi, njegove četiri starije sestre i troje mlađe braće i sestara. Njegov neverovatan talenat bio je očigledan već od malih nogu, a na njegovu karijeru najviše je uticao ujak Cirilo, nekadašnji golman malog kluba Corrientes.

Zvali su je najuzbudljivijom ženom na svetu: Životna priča nezaboravne dive - Erte Kit! (FOTO)

foto: Profimedia

Sa samo 165 centimetara postao je najveći i najbolji svih vremena.

"Nije moj cilj bio da da danas budem u ovoj kući, niti da igram na svetskim prvenstvima... Moj cilj je bio da igram u (argentinskoj) Primeri i da skupim kintu da kupim majci kuću", rekao je Maradona u jednom intervju za srpske medije. A poznato je koliko je voleo Srbiju i Srbe. Brzo je nadmašio lokalno okruženje, s 15 godina je već igrao za Argentinos Juniors postao najmlađi igrač ikad u argentinskoj Primeri. Sa 16 je debitovao u dresu 'gaučosa', u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske, a s 19 prvi put bio najbolji igrač Južne Amerike. Talenat i neverovatna harizma već tada su mu utabale put u fudbalsku večnost. Sa samo 165 centimetara postao je najveći i najbolji svih vremena.

Dok je na terenu izvodio velemajstorske poteze zbog kojih mu se divio svet, van terena imao je buran i turbulentan život. Trošio je ogroman novac na kokain, a italijanski klub Napoli, gde je tada igrao kažnjavao ga je zbog propuštenih treninga i utakmica, a onda su se pojavile optužbe da je navodno povezan s mafijom..

Bilo je tu svega, samo ne fudbala.

"Kada sam se drogirao, nisam imao ništa, bio sam zombi. Prvi put sam ga probao u Evropi 1982. godine. Imao sam 22 godine', priznao je Maradona godinama kasnije i dodao:

'Bio sam zavisnik o droge, ja sam narkoman i uvek ću biti narkoman za sve. Zašto? Zato jer narkomanima ništa nije oprošteno...'

Najkontroverznija slikarka svih vremena:Skandali je pratili u stopu, o njenom raskalašnom životu se i danas priča!(FOTO)

foto: Profimedia

Ali, Maradona je i dan danas božanstvo u Napulju, brojne zgrade krase murali s njegovim likom, a u gradu je rođeno na hiljade dečaka koji nose ime u njegovu čast.

Zbog nezdravog načina života ubrzo su ga snašli brojni zdravstveni problemi.

Uz neograničene količine droge i alkohola Diego Maradona je vodio borbu s prekomernom kilažom, u jednom trenutku na svojih 165 centimetara visine 'imao' je više od 130 kilograma!

Tragična životna priča prve i najlepše misice Jugoslavije: Bajkovit život okončala smrtonosnom dozom!

foto: Profimedia

Problemi su se gomilali iz dana u dan, dva puta je 2000. i 2004. godine - doživio teške srčane udare. Oba se puta izvukao, ali nastavio po starom! U jednom trenutku 2007. godine završio je i na lečenju u psihijatrijskoj klinici.

Tada je rekao da se 'oporavio od svega' i da 'droge nije koristio najmanje dve i po godine'.

'Droga je svuda oko nas i ne bih želeo da je moja deca koriste", rekao je jednom prilikom.

Privatan život mu je bio buran kao i fudbalski - sa bivšom ženom, Klaudijom Viljafanje, dobio je dve ćerke, Dalmu i Đaninu.

foto: Profimedia

Upoznao ju je kada je Klaudija imala samo 17 godina, a 1989. godine stali su na ludi kamen.

Ali, razvod je usledio 2004. godine. Tokom sudskog postupka priznao je i da je vanbračni otac Dijegu Sinagru, koji je na svet došao u Napulju 1986. godine, a koga je upoznao tek 2003. godine.

foto: Profimedia

Kasnije su često viđani zajedno u noćnom provodu posebno tokom Svetskog prvenstva u Nemačkoj 2006. godine.

Ranije tokom te godine Klaudija je učestovala u jednom kuvarskom šou programu u Argentini. Maradona je 2018. tužio svoju bivšu ženu pod sumnjom da mu je ukrala pare i pokupovala stanove na Floridi.

foto: Profimedia

Dijego se nikada nije ženio drugi put, ali je bio u vezi sa Rosijom Olivom sa kojom se upoznao 2012. Dve godine kasnije Maradona se čak i verio sa Rosijom u luksuznom hotelu u Rimu, a njihov odnos bio je turbulentan.

Bili su zajedno od 2012. godine, svađali su se i mirili, a zaprosio ju je 2018. na njenoj rođendanskoj proslavi pred 45 zvanica.

"Srećna sam što mi je ovo poslednji rođendan kao kao singl devojci, te što sam ga proslavila s vama. Želim da budem srećna s Dijegom, da moja majka i baka žive dugo i da sve koje volim budu zdravi"", rekla je tada Rocio.

Prosidba je bila romantična, kako je pisao španjolski tabloid, iako je Maradona morao čak dva puta da zaprosi Rociju.

Naime, kada je prvi put izvadio dijamantni prsten i upitao hoće li se udati za njega, na sceni je istog trenutka počeo da peva španski pevač El Polaco, te Maradona nije čuo odgovor svoje izabranice.

Ipak, Maradona i 30 godina mlađa verenica su stavili tačku na svoju ljubav u decembru 2018., pišu strani mediji.

Oliva je jednom prilikom ispričala kako je njihova veza bila tipična po tome što su oboje imali dobre i loše trenutke.

Napustio nas je "besmrtni": Preminuo Dijego Armando Maradona!(VIDEO)

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs