OVAJ DORUČAK POZNATI DOKTOR JEDE SVAKOGA DANA: Tvrdi da je pun PROBIOTIKA, kao i da smanjuje upale i ŠEĆER u krvi

Čuveni lekar Tim Spektor predstavio je doručak koji naziva "superhranom"

Fitnes & Nutricija
Autor:
OVAJ DORUČAK POZNATI DOKTOR JEDE SVAKOGA DANA: Tvrdi da je pun PROBIOTIKA, kao i da smanjuje upale i ŠEĆER u krvi
Dr Tim Spektor, Foto: Printscreen/youtube

Čuveni lekar Tim Spektor, jedan je od najpoznatijih i najcitiranijih naučnika na svetu, a njegove savete uvažavaju ljudi na svim kontinentima. Ovoga puta otkrio je koji je njegov omiljeni doručak, te je iznenadio mnoge što ga je nazvao "superhranom". Naime, njegov prvi jutarnji obrok je lagan, a dr Spektor smatra da može da doprinese zdravlju čitavog orzanizma.

Uprkos svakodnevnom nastojanju da održi raznovrsnost u ishrani, doručak doktora uvek ostaje isti.

Kefir
foto: Shutterstock

„Brz je, lak i pun je biljaka i probiotika koji su važni za zdravlje creva. Reč je o mešavini jogurta, kefira, borovnica (kupina ili malina) i orašastih plodova“, rekao je doktor.

Drugi stručnjak, dijetetičar dr Majkl Mozli, daje odgovor. Naučna istraživanja su pokazala da proizvodi poput kiselog kupusa i kefira mogu značajno smanjiti upale, ublažiti bol i poboljšati zdravlje.

„Popuna crevne mikroflore mikrobima takođe može da ublaži bol", naglasio je.

Orašasti Plodovi
foto: Shutterstock

Pored toga, bobice pomažu u snižavanju nivoa šećera u krvi, smanjujući šećer nakon obroka i skokove insulina, što dovodi do snižavanja rizika od insulinske rezistencije.

Orašasti plodovi su poznati po svojim zdravstvenim svojstvima.

Erik Arnesen, naučnik i jedan od vodećih autora studije koja je istraživala prednosti orašastih plodova, rekao je: „Ako jedete šaku orašastih plodova svaki dan, što je oko 30 grama, imaćete 20 do 25 posto manji rizik kardiovaskularnih bolesti“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs