IMALA JE 16, A ON 38 GODINA KAD MU JE POSTALA LJUBAVNICA: Pričao da je od SELJANKE napravio DAMU pa je ženio 2 puta

Ljubavni život Sofije Loren i Karla Pontija prepun je skandaloznih, ali i romantičnih detalja.

Celebrities
IMALA JE 16, A ON 38 GODINA KAD MU JE POSTALA LJUBAVNICA: Pričao da je od SELJANKE napravio DAMU pa je ženio 2 puta
Foto: Profimedia

Sofija Loren je upoznala ljubav svog života, Karla Pontija, kao mlada 16-godišnja devojka. Nije ga zanimalo ni to što je u tom trenutku bio oženjen, već se zainteresovao za njenu obuku: naučio ju je manirima, oslobodio se akcenta, naterao je da čita knjige o umetnosti i insistirao da nauči engleski. Štitio ju je i brinuo o njoj. Ubrzo se između njih rodila ljubav, a nije ih sprečila ni 22-godišnja razlika u godinama.

Prvi test ljubavi je bio da je Karlo Ponti već oženjen i da ima dvoje dece. Tada je bilo potrebno dobiti dozvolu za razvod od Vatikana. Ali niko nije hteo da mu ga da, pa su ljubavnici morali da odu na put. Otišli ​​su u Meksiko 1957. godine, gde se Ponti razveo od svoje žene i oženio Loren. I izgledalo je kao da je trebalo da budu srećni.

Sofija Loren, Karlo Ponti
foto: Profimedia

Ali nakon povratka kući, supružnici su se suočili sa novim problemima. U Italiji njihov brak nije bio priznat kao legalan. Ponti je optužen za bigamiju, a Loren za ilegalnu kohabitaciju. Nisu imali pravo ni da se pojavljuju zajedno u javnosti. Ali ne želeći da poštuju pravila društva i prekinu svoju vezu, par je napustio zemlju i živeo u egzilu dugi niz godina dok su pokušavali da povrate pravdu.

Sofija Loren, Karlo Ponti
foto: Profimedia / Everett Collection

Pokušaji da se ovo pitanje reši bili su neuspešni i na kraju je par otišao u Francusku i stekao francusko državljanstvo. Pontijeva bivša supruga takođe je morala da promeni svoje državljanstvo u francusko da bi podnela zahtev za razvod. I konačno, 1966. godine, Sofija i Karlo su se ponovo venčali. Ovog puta njihov brak je bio zvaničan.

Karlo Ponti, Sofija Loren
foto: Profimedia

Ali Loren nije želela samo da bude udata žena, ona je želela da ima porodicu sa decom i sanjala je da bude majka. Nažalost, ovo nije bilo tako jednostavno. Glumica je imala 2 pobačaja, nakon čega je prošla hormonski tretman. I vredelo je.

Sofija Loren, Karlo Ponti
foto: Profimedia

Sofija je zatrudnela sa 34 godine, ali su je lekari iz predostrožnosti stavili na odmor u krevetu. Odlučila je da posluša njihov savet i mesecima je vodila povučeni način života iz hotelske sobe u Ženevi. A 29. decembra 1968. rodila je njihovog prvog sina Karla Pontija mlađeg. A 4 godine kasnije 6. januara 1973. rodila je njihovog drugog sina Edoarda Pontija.

1 / 8 Foto: Profimedia

Karlo Ponti je bio njen muž, prijatelj, otac, producent i ljubavnik. Učinio je od nje ono što jeste, i zajedno su nepokolebljivo izdržali sve udare sudbine. Bili su srećni, voleli se i ostali zajedno pola veka sve do trenutka kada je 2007. godine Karlo Ponti preminuo od plućnih komplikacija. Te godine je trebalo da bude njihova zlatna godišnjica venčanja.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs