ŽENA IMALA JAK RAZLOG ZAŠTO NIJE HTELA DA MU RAĐA DECU, A SRPKINJA GA PONIZILA: Ostario preko noći, pa doneo ŠOK ODLUKU

Karijera profesionalnog tenisera za Rafaelna Nadala polako se gasi...

Celebrities
Autor:
ŽENA IMALA JAK RAZLOG ZAŠTO NIJE HTELA DA MU RAĐA DECU, A SRPKINJA GA PONIZILA: Ostario preko noći, pa doneo ŠOK ODLUKU
Rafael Nadal, Foto: Profimedia

Rafael Nadal bio je od onih igrača koji su ispisivali istoriju u svetu tenisa, te u njegovoj impozantnoj karijeri bilo je neverovatnih rezultata i pobeda. Ima prepoznatljiv stil igre i hordu navijača koji uživaju dok gledaju njegove mečeve. Uprkos želji da što duže ostane na terenu, posle ove sezone za Rafu kreće novo životno poglavlje.

Iako je Nadal igrao veoma dobro na mastersu u Madridu, učešće na turniru završio je u osmini finala. Međutim, za tenisera ovo nije bio samo još jedna meč u nizu, već poseban momenat u karijeri. Naime, to je bio poslednji Rafin nastup na terenu u domovini. Organizatori su za njega spremili poseban trofej, a potom se on emotivnim rečima oprostio od publike:

"Moj san je bio da završim ovde, na ovom terenu. Imao sam sreće u svom životu da svoju strast pretvorim u posao. Privilegovan sam bio...", kazao je Nadal.

Istakao je da će pokušati da igra u Rimu, ali da je svakako osnovni cilj od ove sezone da pokuša da igra na Rolan Garosu, pa na Olimpijskim igrama na istom terenu u Parizu.

"Ovo je bio jedan od onih trenutaka, kada dođe, jako je teško... Ali, moj život i moje telo mi već dugo šalju signale...San mi je da igram sve te turnire na kojima sam imao uspeha, bar još jednom. Nažalost, propustio sam Monte Karlo, ali u Rimu sam osvojio mislim deset titula. Želim tamo da igram i da igram dobro. Nastavljam karijeru, imam nekoliko ličnih ciljeva za sledećih nekoliko nedelja i hoću da vidim da li mogu da ih ostvarim", objasnio je Nadal koji će se definitivno povući iz tenisa na kraju ove sezone.

Ali, otkako se vratio u igru i to na zavidnom nivou, iako se borio sa brojnim povredama, pa čak i operacijom mišića kuka, ljudi ne prestaju da komentarišu njegov izgleda, te se na društvenim mrežama najčešće može pročitati opaska da je "ostario preko noći", a ima samo 37 godina.

Supruga kao podrška iz senke

Teniser Rafael Nadal svaku pobedu uvek je prvo prvo proslavio sa suprugom Ćiskom Papeljo ako je tada u publici, ali ona često izbegava svetla reflektora.

Inače, Maria radi u osiguranju i diplomirala je preduzetništvo, a uz to je projektni direktor u Fondaciji Rafa Nadal, koja promoviše ličnu i društvenu integraciju i razvoj dece i mladih kroz sport u Španiji i Indiji. Prema pisanju stranih medija, započela je vezu s teniserem 2005, ali poznavali su se mnogo godina ranije.

1 / 7 Foto: Profimedia

Veridbu su objavili u januaru 2019, a venčali su se u oktobru iste godine. Svadbu su imali u dvorcu La Fortaleza na španskom ostrvu Majorka, gde se Nadal rodio. Došlo je 350 gostiju, a među njima su bili brojni glumci.

Ćiska je u jednom od retkih intervjua objasnila zašto je odlučila da ne dolazi na većinu teniskih mečeva svog muža. Naime, istakla je da želi sačuvati njihov odnos i da mu ne bi htela poremetiti koncentraciju prateći ga svugde.

"Njemu treba prostor kada se takmiči i sama ideja da se povlačim tamo i čekam ako me slučajno zatreba u kojem trenutku zamara me. To bi me gušilo i Rafael bi se brinuo za mene. Da ga pratim svuda, mislim da se ne bismo više tako dobro slagali", zaključila je.

Supružnici dugo nisu imali dete, a po kuloarima se pričalo da Ćiska ne želi da ostane u drugom stanju, dok Nadal svoju profesionalnu karijeru kao teniser ne privede kraju, kako bi oboje mogli podjednako da budu uključeni u roditeljstvo.

Čini se da se upravo tako i odvijala situacija. Naime, Maria je u oktobru donela na svet dečaka, a Nadal se nakon ove sezone povlači sa terena.

Šakira
foto: Printscreen Youtube / Shakira

Afera sa Šakirom

Naime, tamošnji paparaco Jodi Martin otkrio je medijima da je Šakira bila u tajnoj vezi sa jednim od najuspešnijih tenisera Rafaelom Nadalom tokom 2009 godine.

Baš te godine se slavni sportista, koji trenutno čeka sa svojom suprugom prvo dete, pojavio u Šakirinom spotu za pesmu "Gypsy". U spotu njih dvoje razmenjuju vruće poglede i dodire, no to se do sad pripisivalo glumi po scenariju.

Pevačica tada nije ni poznavala Pikea, a pričalo se da je u vezi sa španskim pevačem Alehandrom Sanzom. Sa druge strane, Nadal je već bio sa svojom sadašnjom partnerkom Mariom.

"Sukob" sa Srpkinjom

Marijana Veljović, teniski sudija iz Kragujevca, privukla je veliku pažnju javnosti još pre nekoliko godina, a ceo svet je oduševila svojom lepotom. Mnogi strani mediji zbog izgleda su je poredili sa Dženifer Lopez.

Marijana Veljović
foto: JB Autissier / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Naime, šarmanta Srpkinja surovi je profesionalac u poslu, poštenje joj je iznad svega, te su je mnogi medji prozvali "Čeličnom lejdi". Tako je pre nkoliko godina ućutkala Rodžera Federera i Nika Kirjosa, a onda je i sa Rafaelom Nadalom prošle godine u januaru imala okršaj na Australian openu.

Tada je španski teniser bio opomenut od strane sudije da odugovlači sa servisima, na šta je Rafa uložio primedbu da nema dovoljno vremena za sve rituale pred serviranje i da ga mnogo požuruje.

"Odem po peškir, okrenem se i vidim sat kako odbrojava 'pet, četiri...', sa tobom je uvek isto! Sve je ok. Eno ga, peškir je tamo, ne mogu da ga uzimam svaki put, a on je u najdaljem uglu terena", žalio to prilikom Nadal, a snimak je postao popularan na društvenim mrežama munjevitom brzinom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Rafael Nadal