• 1. Ikonična pegava dlaka dalmatinca je odmah prepoznatljiva, što ih čini jednom od vizuelno najupečatljivijih rasa pasa. Njihova vitka, atletska građa i prijateljska, otvorena narav samo doprinose njihovoj privlačnosti, učvršćujući njihov status voljene i lepe rase.
  • 2. Sa svojom jedinstvenom kovrdžavom dlakom i karakterističnom bradom, irski vodeni španijel je rasa koja se izdvaja iz gomile. Njihova živahna, razigrana priroda i ljubazna narav čine ih ne samo lepim već i divnim prijateljem.
  • 3. Čvrsta dlaka foks terijera, budna ekspresija i kompaktna, mišićava građa daju im samopouzdanje i šarm. Njihova oštra inteligencija i energična narav doprinose njihovoj privlačnosti, što ih čini omiljenim među onima koji cene i lepotu i inteligenciju svojih psećih pratilaca.
  • 4. Trajna popularnost labradora retrivera je svedočanstvo njihove pobedničke kombinacije dobrog izgleda i odličnog temperamenta. Sa svojom širokom glavom, ljubaznim očima i čvrstom građom, Labradori odišu osećajem topline i pouzdanosti koji ih je učinio omiljenim porodičnim ljubimcem.
  • 5. Jedinstveni izgled baseta, sa dugim, baršunastim ušima, kratkim nogama i dubokim očima, doneo im je posebno mesto u srcima ljubitelja pasa širom sveta. Njihova nežna, strpljiva priroda i dragi izrazi čine ih i lepim i neodoljivim.
  • 6. Luksuzno belo krzno samojeda, koje podseća na meki, pahuljasti oblak, jedna je od njihovih najupečatljivijih karakteristika. Upareni sa njihovim slatkim osmehom i prijateljskom naravi, nije ni čudo što se smatraju jednom od najlepših rasa pasa.
  • 7. Kompaktna, mišićava građa Džek Rasel terijera, oštar izraz i bezgranična energija čine ih zadivljujućom i privlačnom rasom. Njihova živahna, neustrašiva priroda i odanost vlasnicima doprinose njihovom šarmu, osiguravajući da su uvek u centru pažnje.
  • 8. Moćna, atletska građa rotvajlera i upečatljive crne i žute oznake daju im prizvuk snage i plemenitosti. Njihova lojalna, zaštitnička priroda i mirno, samouvereno držanje, čine ih i lepim i vrednim saputnicima.
  • 9. Masivna, mišićava građa Bernardinca, u kombinaciji sa njihovim nežnim, strpljivim izrazom lica i karakterističnim obeležjima, čini ih rasom koja izaziva strahopoštovanje. Njihov miran, prijateljski temperament i istorija pomaganja i dobročinstava samo doprinose njihovoj privlačnosti.
  • 10. Luksuzna, lepršava dlaka zlatnog retrivera, prijateljski izraz lica i ljubazne, inteligentne oči učinile su ih jednom od univerzalno obožavanih rasa pasa. Njihova ljubazna priroda i želja da udovolje čine ih ne samo lepim već i dragim članovima porodice.

Nauka je rekla svoje: Ovo su 10 najlepših rasa pasa koje svakog otope svojim slatkim izgledom