ODUŠEVIĆETE SE

Osvojiće vas odmah: Napravite ovaj hleb, cimet mu daje posebnu aromu mirisa i ukusa! (RECEPT)

Pripremite slatko testo s cimetom koje idealno pristaje baš svakom dobu dana

Objavljeno: 29.01.2019. 14:50h
Autor:
Foto: Shutterstock

Nema puno poslastica koje se mogu takmičiti s dizanim testom s cimetom. Opušta već sam pogled na testo koje se polako diže, a miris tokom pečenja je bolji od mirisa eteričnih ulja i sveća.

Pričekajte da se ohladi pre sečenja i uživajte tokom celog dana. Ako pretpostavljate da će vam biti previše, polovinu ispečenog i ohlađenog hleba stavite u zamrzivač i izvadite kad se uželite slatkog.

Sastojci:

  • 350 ml tople vode
  • 7 grama kvasca
  • 3 kašike smeđeg šećera
  • 4 kašike maslaca
  • 500 grama brašna
  • ½ kašičice soli
  • 3 kašike šećera
  • 2 kašike cimeta

Napravite seljački hleb: Spolja hrskav, a unutra toliko mekan da se topi u ustima! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Pomešajte toplu vodu s kvascem i pustite da odstoji par minuta.
  • Dodajte smeđi šećer i tri kašike omekšanog maslaca.
  • Umešajte 250 grama brašna i sol i mutite mikserom tri, četiri minuta.
  • Postepeno dodajte još 200 grama brašna i mutite.
  • Tada je testo spremno da mesite.
  • Po potrebi dodajte još malo brašna. Testo će nakon desetak minuta biti glatko i elastično.
  • Premestite testo u nauljenu posudu, pokrijte plastičnom folijom i pustite da stoji na toplom dok se ne udvostruči.
  • Razvaljajte testo u četvorougao debljine 5 mm.
  • Rastopite preostalu kašiku maslaca, pričekajte da se ohladi i premažite testo, a potom ga pospite smesom šećera i cimeta.
  • Zarolajte testo, a zatim ga oštrim nožem prepolovite po dužini i umotajte polovinu.
  • Prebacite u kalup obložen papirom za pečenje, pokrijte folijom i pričekajte pola sata da se digne.
  • Zagrejte rernu na 175 Celzijusa i pecite 40 do 45 minuta.
  • Pričekajte da se ohladi pre sečenja.

Ovo još niste probali: Slatki hleb sa bananom i čokoladom osvojiće celu porodicu! (RECEPT)