ODUŠEVIĆETE SE
Osvojiće vas odmah: Napravite ovaj hleb, cimet mu daje posebnu aromu mirisa i ukusa! (RECEPT)
Pripremite slatko testo s cimetom koje idealno pristaje baš svakom dobu dana
Objavljeno: 29.01.2019. 14:50h
Autor:
Autor:
Nema puno poslastica koje se mogu takmičiti s dizanim testom s cimetom. Opušta već sam pogled na testo koje se polako diže, a miris tokom pečenja je bolji od mirisa eteričnih ulja i sveća.
Pričekajte da se ohladi pre sečenja i uživajte tokom celog dana. Ako pretpostavljate da će vam biti previše, polovinu ispečenog i ohlađenog hleba stavite u zamrzivač i izvadite kad se uželite slatkog.
Sastojci:
- 350 ml tople vode
- 7 grama kvasca
- 3 kašike smeđeg šećera
- 4 kašike maslaca
- 500 grama brašna
- ½ kašičice soli
- 3 kašike šećera
- 2 kašike cimeta
Napravite seljački hleb: Spolja hrskav, a unutra toliko mekan da se topi u ustima! (RECEPT)
Priprema:
- Pomešajte toplu vodu s kvascem i pustite da odstoji par minuta.
- Dodajte smeđi šećer i tri kašike omekšanog maslaca.
- Umešajte 250 grama brašna i sol i mutite mikserom tri, četiri minuta.
- Postepeno dodajte još 200 grama brašna i mutite.
- Tada je testo spremno da mesite.
- Po potrebi dodajte još malo brašna. Testo će nakon desetak minuta biti glatko i elastično.
- Premestite testo u nauljenu posudu, pokrijte plastičnom folijom i pustite da stoji na toplom dok se ne udvostruči.
- Razvaljajte testo u četvorougao debljine 5 mm.
- Rastopite preostalu kašiku maslaca, pričekajte da se ohladi i premažite testo, a potom ga pospite smesom šećera i cimeta.
- Zarolajte testo, a zatim ga oštrim nožem prepolovite po dužini i umotajte polovinu.
- Prebacite u kalup obložen papirom za pečenje, pokrijte folijom i pričekajte pola sata da se digne.
- Zagrejte rernu na 175 Celzijusa i pecite 40 do 45 minuta.
- Pričekajte da se ohladi pre sečenja.
Ovo još niste probali: Slatki hleb sa bananom i čokoladom osvojiće celu porodicu! (RECEPT)
( Stil/Gastro.24 Sata.Hr )