zimski ručak na banatski način
Prste da poližete: Banatski kupus koji će nahraniti celu porodicu! (RECEPT)
Ukusan i hranljiv ručak koji ćete uvek spremati
Objavljeno: 23.12.2018. 13:05h
13:21h
Autor:
Autor:
Savršen predlog ručka za zimske dane. Nije sarma, nije podvarak, ali je ukusno i izdašno banatsko jelo.
Sastojci:
- crni luk
- kiseli kupus
- slanina
- ljuta i slatka paprika
- biber
- mast
- svinjsko meso
Kupus sa suvom slaninom i kobasicom: Specijalitet naših baka! (RECEPT)
Priprema:
- Glavicu od 2-2,5 kilograma iseći na kocke, naliti hladnom vodom i staviti da se kuva oko sat vremena.
- U međuvermenu, u široj šerpi na masti izdinstati dve glavice crnog luka (bez dolivanja vode, jer onda se luk kuva i menja ukus jelu)
- Kad luk postane staklast, dodati mu na kocke isečeno meso, najlepše je od vrata ili plećke-
- Nastaviti prženje još desetak minuta, pa potom dodati suvu slaninu, količinu po želji, kašičicu tucane ljute papričice, ko ne voli, samo običnu, biber i dodati onaj kupus koji se kuvao, može sa vodom u kojoj se kuvao ako nije mnogo kiseo.
- Dobro promešati, poklopiti i na tihoj vatri krčkati naredna dva sata.
Jelo iz bakine sveske: Sladak kupus koji vraća u detinjstvo! (RECEPT)
( Stil/stvarukusa.rs )