poslastica koja osvaja
Kremasta rapsodija ukusa: Napravite čokoladni mus sa narandžom, smazaćete ga odmah! (RECEPT)
Sa ovih nekoliko sastojaka dobićete savršenu poslasticu u vidu čokoladnog musa koji će sigurno svi ukućani obožavati
Autor:
Ovaj čokoladni mus može se da se koristi kao krema za torte, ali najlepši način uživanja u ovom svilenkastom dezertu je ako ga poslužite u čašici.
Neki recepti koriste i slatku pavlaku umućenu u šlag,ali za tim nema potrebe.
S ovih nekoliko sastojaka dobićete savršeno penastu poslasticu.
S obzirom na to da smo ga kombinovali s narandžom, možete ga ukrasiti kriškama sveže ili karamelizovane narandže.
Kada otopite čokoladu, možete je aromatizovati po želji: odličan dodatak je alkohol poput ruma ili viskija, cimet, đumbir i vanila je takođe lepo nadopunjavaju.
Sastojci:
- 120 grama tamne čokolade
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 30 grama maslaca
- 4 kašike šećera
- 1/2 kašike fino naseckane naradžine korice
Uživajte u slatkom kao slavna manekenka: Uz ovaj čokoladni mus bićete kraljica dezerta! (RECEPT)
Priprema:
- Otopite čokoladu s maslacem i ostavite da se malo prohladi.
- Odvojite belanca od žumanaca.
- Bjelanca umutite mikserom s prstohvatom soli u čvrsti sneg.
- Zatim, dodajte 2 kašike šećera.
- Žumanca penasto umutite s 2 kašike šećera i kuvajte na pari mešajući nekoliko minuta, kako biste ih termički obradili.
- Dodajte ih u otopljenu čokoladu.
- U čokoladu lagano ručno umutite sneg od belanaca.
- Raporedite u čašice za posluživanje i ostavite da se ohladi u frižideru.
Njegovo veličanstvo: Bavarski mus od jabuka koji će osvojiti srca vaših ukućana! (RECEPT)