Probajte
Domaća seoska pogača bez kvasca: Ništa lepše od domaćeg hleba! (RECEPT)
Ukusan hleb koji se topi u ustima
Objavljeno: 24.11.2018. 20:01h
Autor:
Autor:
Sastojci:
1 šolja pirinčanog brašna, 1 šolja kukuruznog brašna, 125 g kiselog mleka, 1 jaje, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica praška za pecivo, so
Priprema:
Pomešajte sodu sa kiselim mlekom. U posudu stavite sve sastojke i zamesite glatko testo. Ostavite da odstoji 10 minuta. Razvucite testo i stavite u pleh, obložite ga papirom za pečenje. Izbušite viljuškom da odstoji 30-40 minuta. Ugrejte rernu na 250 stepeni i pecite 7-8 minuta, nemojte da smanjujete temperaturu. Smanjite na 180 stepeni i pecite dok ne dobije lepu zlatnu boju.
Prijatno!
Hleb plemena Hunze, recept star 2000 godina: Jedna šnita i nećete osećati glad 6 sati!
( bonapeti )