oboriće vas s nogu
Neodoljiva poslastica koja osvaja: Napravite ovaj kolač sa jabukama, odmah će nestati sa stola! (RECEPT)
Kada napravite ovu poslasticu sa jabukama, sigurni smo da će vaši ukućani biti oduševljeni
Objavljeno: 07.11.2018. 09:12h
10:56h
Autor:
Autor:
Kolač sa jabukama je jedan od omiljenih dezerta mnogih, a ovaj recept će vas ostaviti bez daha.
Sastojci:
- 250 grama oštrog brašna
- 250 grama maslaca
- 5 jaja
- 200 grama šećera
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 kašika ekstrakata vanile
- 1 kašika cimeta
- 600 grama kiselkastih jabuka
- 100 grama šećera
- 2 kašike maslaca pita
Švedska pita sa jabukama: Brzi slatkiš sa šamom od belanaca! (RECEPT)
Priprema:
- Jabuke ogulite na za nadev, odstranite im unutrašnjost i isecite ih na manje komade.
- Na malo jačoj vatri u manjem loncu zagrejte 100 grama šećera bez mešanja dok se ne karamelizuje i ne poprimi duboku žućkastu boju.
- Jabuke dodajte u to i mešajte ih kako bi se obložile karamelom.
- Dodajte dve kašike maslaca nakon otprilike 2 minuta, uz povremeno mešanje još nekoliko minuta.
- Neka se nadev ohladi na sobnoj temperaturi. Penasto umutite maslac i šećer pa dodajte jaja i ekstrakt vanile.
- Brašno, prašak za pecivo i cimet dobro promešajte te ih dodajte u smesu s maslacem, šećerom i jajima.
- Nadev od jabuka stavite na dno namašćene i pobrašnjene okrugle posude za pečenje pa prelijte smesom za biskvit.
- Pecite na 170°C oko 45 minuta.
- Ohlađeni pečenikolač poslužite tako da njegov donji deo s jabukama bude okrenut prema gore.
Prelivena pita sa jabukama: Sočni trouglići nikoga ne ostavljaju ravnodušnim! (RECEPT)
( Stil/Dnevno.Hr )