Isprobajte

Tortilje od mekog brašna: Originalan meksički recept za ukusno testo! (VIDEO)

Pronašli smo jedan sjajan recept za originalne meksičke tortilje. Možete da ih punite raznim nadevima i uživate u njihovoj mekoći i ukusu

Objavljeno: 06.11.2018. 12:55h
Autor:
Foto: Printscreen Youtube / Gochujang Mamá

Sastojci:

3 šolje brašna, 2 kašičice praška za pecivo, 1 kašičica soli, 1/3 šolje ulja, 250 ml vruće vode

Priprema:

Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo pa dodajte ulje ili istopljen puter ili margarin (oko 100 g), u smesu polako sipajte vodu i zamesite testo.

Testo treba da bude lepljivo, a ako mislite da ja potrebno dodajte po kašičicu tople vode. Prebacite testo na radnu površinu posutu s malo brašno i lepo ga zamesite dok ne postane glatko. Ostavite ga u posudi da odstoji 15 minuta.

Mali trikovi za savršene palačinke: Sjajni saveti za najlepše testo!

foto: Printscreen Youtube / Gochujang Mamá

Podelite testo na loptice, poređajte ih, pokrijte krpom i ostavite da odstoje 10 minuta.

Uzimajte jednu po jednu lopticu i razvijte ih oklagijom.

Stavite tiganj da se zagreje na laganoj vatri, premažite ga papirnim ubrusom na koji ste stavili malo ulja ili maslaca i stavite tortilju.

Pecite ih na laganoj vatri sa obe strane dok se ne naprave mehurovi i ne dobiju lepu boju. Ređajte ih na tanjir i pokrijte folijom.

Kavaljas tortilje: Originalno pecivo sa Bliskog istoka koje ćete stalno praviti! (RECEPT)

foto: Printscreen Youtube / Gochujang Mamá

Dodatni saveti:

- Ne dodajte brašno dok mesite testo.

- Mesite ga najmanje 10-15 minuta.

- Obavezno ostavite testo da odmori barem 15 minuta kako bi se gluten u brašnu otpustio da bi tortilja mogla da pravi mehurove

- Pokušajte da vam tortilja ne bude previše debela

- Dodatno brašno tokom pravljenja može da promeni teksturu tortilja.

(Stil.kurir.rs)