Probajte

Sočne krmenadle iz rerne: Tajna je u jednom sastojku! (RECEPT)

Savršeno idu uz pire krompir

Objavljeno: 13.10.2018. 19:53h
Autor:
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

2 krmenadle ( može i više), ulje, so, biber, suvi začin, 1 -2 kašike brašna, malo karija, malo senfa, 1 kašika ajvara, 1 veći čen belog luka

Priprema:

Krmenadle dobro izlupati posoliti, dodati začin, biber i senf pa svaku uvaljati u brašno. Propržiti na ulju da porumene sa obe strane.

U tom ulju propržiti malo brašna pa dodati ajvar i jednu šolju vode.

Premazati tepsiju uljem pa poređati krmenadle i preliti sa tom mešavinom. Preko naseckati beli luk.

Peći na 200-220 stepeni stepeni oko 40-45 min.

Servirati uz krompir pire.

Prijatno!

Izvor: Kod bake u gostima