prste da poližete
Samo 1 posuda i gotovo jelo za 20 minuta: Ove kremaste špagete će osvojiti vaša srca! (RECEPT)
Kuvanjem u jednom tiganju testenina će biti još sočnija i kremastija jer će upiti sve ukuse
Objavljeno: 18.09.2018. 18:32h
Autor:
Autor:
Pronašli smo najlakši recept za najkremastiju testeninu, za čiju je pripremu potrebna samo jedna posuda. Čak se i testenina kuva u tiganju, zajedno sa sosom od parmezana, mleka i belog luka.
Doživljaj će biti još bolji ako jedete direktno iz tiganja u kojem je pripremljen. Usput ćete imati i puno manje sudova koje treba da operete.
Vreme pripreme najkremastije testenine je 10 minuta, dok će samo kuvanje trajati oko 20 minuta.
Sastojci za četiri porcije:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 češnja belog luka (samlevenog)
- 5 dl piletine
- 3 dl mleka (ili više po želji)
- 2 kašike neslanog maslaca
- Špagete
- so i mleveni biber
- oko 40 grama parmezana
- 2 kašike iseckanog peršuna
Postupak:
- Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na vatri srednje jačine.
- Dodajte češanj belog luka te uz često mešanje ostavite na vatri jedan do dva minuta dok ne pusti miris.
- Dodajte piletinu, mleko, maslac i testeninu te posolite i pobiberite. u i
- Kada provri, smanjite vatru tako da lagano krčka, uz povremeno mešanje, dok testenina ne bude kuvana, oko 18 do 20 minuta.
- Dodajte parmezan.
- Ako je sos previše gust, dodajte mleka onoliko koliko je potrebno da dobijete željenu gustinu.
- Testeninu po želji ukrasite peršunom te poslužite toplu.
Pasta karbonara: Najbrže se sprema, nema tog ko je ne voli! (RECEPT)
( Stil/Zadovoljna.Dnevnik.hr )