Ukus tradicije
Neprevaziđena kafanska pileća čorba: Ovo je originalan recept!
Posle ove više nećete spremati nijednu drugu
Autor:
Sastojci: 4 pileća krilca, 1 mala glavica crnog luka, 2 šargarepe, malo korena celera, 1 koren peršuna, pola sveže crvene paprike, 1 kašika seckane mirođije, 1 kocka za kokosiju supu, malo mlevene crvene paprike, 1 žumance, 2 kašike mleka, po potrebi sitna tarhana, so, biber, seckani peršun, malo soka od limuna.
Ne propustite! Originalni recept za tarhanu: Čorba posle koje nećete voleti nijednu drugu!
Priprema: Sitno iseckati crni luk, staviti u šerpu i izdinstati na malo vode. Krilca preseći na pola i dodati u luk. Sve zajedno kratko prodinstati. Sipati još vode, staviti kocku za kokošiju supu pa redom dodati: šargarepu iseckanu na kolutiće, peršunov i celerov koren na sitne kockice.
Papriku isto iseckati na što sitnije kockice i na kraju dodati sitno iseckanu mirođiju. Poklopiti i kuvati dok meso i povrće ne omekša.
Dodati po potrebi sitnu tarhanu i kuvati još koji minut. Na malo ulja napraviti laganu zapršku od brašna i crvene mlevene paprike, dodati u čorbu i ostaviti malo da provri. NE PROPUSTITE - Kako se pravi zaprška: Mnoge domaćice ne znaju pravu caku!
Skloniti sa šporeta, ostaviti otklopljeno desetak minuta pa dodati umućeno žumance s mlekom i brzo promešati. Po potrebi i ukusu dodati so, biber i malo seckanog peršuna.
Izdvajamo za vas:
Kako se pravilno sterilišu staklene tegle i flaše: Da vam ne propadne cela zimnica!
I posno i mrsno, za svačiji ukus: Najlepši recepti za jela sa paprikama!
Teleća čorba po receptu starih kuvara: Čuveno kafansko jelo na kašiku!