Probajte
Penasta lenja pita: Starinski kolač na novi način! (RECEPT)
Najviše volimo starinske poslastice!
Autor:
Sastojci: 4 jaja, 100 g masti, 100 g margarina, 150 g prah šećera, 1 prašak za pecivo, korica limuna, 2 vanilin šećera, 200 g brašna, 1 šoljica mleka, 600g narendanih jabuka, šećer za jabuke po želji, 100 g mlevenih oraha, malo cimeta
Uputstvo: Umutiti mast i margarin sa prah šećerom (penasto), pa dodati jaja i njih zajedno umutiti, dodati brašno sa praškom za pecivo, mleko, orah i koricu limuna, pa sve lepo izjednačiti.
Svima omiljene ledene kocke: Kremasti kolač koji ćete praviti celog leta! (RECEPT)
Jabuke izrendati pa dodati šećer, ostaviti da malo odstoje, pa iscediti sok , dodati malo cimeta i vanilin šećer.
U podmazan pleh staviti i rasporediti pola testa, a preko njega staviti jabuke pa preko njih drugu polovinu testa i lepo izravnati.
Oblande sa keksom: Brzinski kolač koji 100% uspeva svima! (RECEPT)
Peći na 190 stepeni 40 minuta. Posuti prah šećerom koji ste prethodni pomešali vanilin šećerom. Ostaviti da se ohladi i seći.
Prijatno!
(Izvor: Kod bake u gostima)