Probajte
Pastirska pogača: Preukusan hleb po starom receptu! (RECEPT)
Kad je jednom napravite, pravićete je svaki put!
Objavljeno: 06.06.2018. 11:36h
13:50h
Autor:
Autor:
Sastojci:
15 kašika brašna
1 šolja kiselog mleka
1/2 šolje ulja
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica soli
1 jaje
Priprema:
U činiju staviti brašno, so, sodu bikarbonu, dodati ulje, jaje i kiselo mleko. Umesiti fino glatko testo da se ne lepi za ruke. Na pek papiru rastanji pogaču. 2 kašike hladne vode pomešati sa 2 kašike mleka i premazati celu pogaču. Tupom stranom noža utisnuti kockice u pogaču. Na svaku kockicu staviti malo soli.
Peći u rerni 30 minuta na 180 stepeni.
Savet:
Mere za pogaču su šolje od 200ml. Savet drugarski praviti duplu meru odmah, preukusna stari bakin recept.
( recepti.com / Dijana Popović )