Preukusno jelo
Kupus sa suvom slaninom i kobasicom: Specijalitet naših baka! (RECEPT)
Svi vole slatki kupus spremljen na ovaj način
Autor:
Čak i koji nisu ljubitelji slatkog kupusa ovoga puta biće oduševljeni i u slast će ga pojesti. Kako i ne bi kad mu je dodato raznovrsno povrće puno vitamina pa još dimljena suva slanina i kobasica koje ovo jelo čini vrhunskim.
Sastojci:
1 manja glavica kupusa, 150 gr dimljenih kobasica, 150 gr suve slanine, 1 mladi crni i beli luk, 1 veća šargarepa, 1 veći paradajz, 1 zelena paprika, malo mlevene paprike, suvi začin, so, biber, ulje
Priprema:
Na malo ulja propržiti seckanu slaninu i kobasicu pa dodati na isečen kupus, sipati ostatak ulja i malo vode poklopiti da kupus malo omekša.
Dodati šargarepu iseckanu na kolutove, crni i beli luk i staviti celu zelenu papriku može i ljuta. Dodati malo vode i dinstati da se sve povrće omekne.
Na kraju dodati oljušten paradajz i sečen na kolutove, malo začina soli i belog bibera. Sve izmešati i dinstati još malo pa zapeći u rerni 15 minuta na 220 stepeni.
Prijatno!
Izvor: Kod bake u gostima