Fenomenalno jelo
Marokanske ćuftice, tako ukusne i sočne: Specijalitet koji morate da probate! (RECEPT)
Egzotični specijalitet osvojiće vas na prvi zalogaj
Autor:
Sastojci za 4 osobe:
600 g mlevene jagnjetine
100 g crvenog luka
1 čen belog luka
1 jaje
100 g prezli
so
korica 1 limuna
2 g cimeta u prahu
0,5 g mlevenog kima
1 g usitnjenog kardamoma
1 prstohvat korijandera u prahu
rendani muskatni oraščić po želji
čili po želji
50 ml ulja za prženje
Sos:
50 g maslaca
50 g glatkog brašna
500 ml jagnjećeg bujona
sok 1 limuna
2 – 3 g kardamoma
1 – 2 grančice korijandera
Priprema:
U mleveno meso dodajte sitno seckani luk i beli luk, jaje i prezle i dodajte sve začine, dobro promešajte. Oblikujte ćufte, pa ih kratko zapecite u tiganju oko 3 minuta stalno mešajući.
Prebacite meso u posudu za pečenje i stavite u rernu na 190 °C 10 minuta.
Za sos, na maslacu popržite brašno, stalno mešajući dodajte 400 ml jagnjećeg bujona, posolite, kuvajte 10 minuta, ako je potrebno dodajte preostali bujon, dodajte limunov sok i kuvajte još 5 minuta.
Ćufte prelijte sosom, pospite grubo isečenim listićima korijandera i kardamomom, poslužite.
Savet: Zapečeni smeđi sloj na ćuftama daće jelu poseban ukus.
Sremački gulaš sa kobasicama: Seosko jelo koje svi obožavaju! (RECEPT)