Stilova domaćica
Trpeza za Vaskrs: Predjelo, glavno jelo i desert za pamćenje! (RECEPTI)
Stilov predlog za predjelo, glavno jelo i desert
Autor:
Do najvećeg praznika kod pravoslavaca ostalo je još svega nekoliko dana, i već je vreme da počnemo da razmišljamo o tome šta će se naći na svečanoj vaskršnjoj trpezi i da polako nabavljamo namirnice.
Ovo je Stilov predlog za predjelo, glavno jelo i desert, ali i neizostavni deo vaskršnje trpeze - pogače i prelepih punjenih jaja!
Ne propustite! Praznični enterijer: Kako da ukrasite kuću za Vaskrs! (FOTO)
Predjelo je možda najteže izabrati - treba da bude savršenog ukusa, ali dovoljno lagano da "ostane mesta" za glavno jelo i desert. Zato vam preporučujemo belu čorbu sa knedlama od sira!
Ona će lepo okrepiti telo posle sedmonedeljnog posta, a ukus je prosto neodoljiv!
Sastojci: 150 g sira, 500 ml mleka, 200 g seckane šargarepe, 2 seckana krompira, 200 ml kisele pavlake, 500 ml vode, 3 kašike brašna, 1 jaje, 1 kašika mešavine začina, 1 kašičica mirođije, ulje, so, mleveni crni biber.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
Praznici su sjajno vreme za isprobavanje novih recepata! Za glavno jelo vam predlažemo sočnu šunku u mekanom, domaćem hlebu!
Sastojci: 1-2,5 kg dimljene šunke (ili suvog vrata, buta...) 600 g - 1 kg brašna, kocka svežeg kvasca, 2-3 kašičice soli, 2-3 kašike ulja, 2-5 dl mlake vode.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
Za desert predlažemo tortu od bele čokolade nestvarnog ukusa!
Sastojci: 15 jaja, 375 g šećera + 15 kašika, 375 g mlevenih lešnika (mogu orasi ili bademi), 375 g putera, 150 g bele čokolade.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
Ne dozvolite da se na vašoj trpezi ne nađe i uskršnja pogača!
Sastojci: 1,5 kg brašna, 30 g pivskog kvasca, 4 žumanceta, 4 kašike šećera, parče putera, kora limuna, žumance, so i malo mleka.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
Na Veliki petak mnogim ženama preostane dosta ispucalih jaja, koja nisu mogle da iskoriste za farbanje. Nemojte da ih bacate - napravite od njih preslatka punjena jaja u obliku pilića!
Uz kuvana jaja, potrebno vam je malo senfa, majoneza, krastavčića, šargarepa za nosić i zrna bibera za oči pilića.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
Jeste li se odlučili kojom metodom ćete farbati jaja ove godine?
Ako još uvek nemate inspiraciju, pogledajte naše predloge na linkovima ispod!