Recepti sa Stilom
Griz pita
Ova pita se topi u ustima
Objavljeno: 06.12.2013. 14:43h
15:36h
Izvor: Stil Magazin
Izvor: Stil Magazin
U mleko sipajte šećer, i vanilin šećer, pa ga stavite da provri, tada ukuvajte griz sa 250 gr griz brašna. Kada se griz prohladi, dodajte mu rendanu koru jednog limuna, 3 žumanca, sve dobro promešajte, pa dodajte sneg od belanaca i suvo grožđe koje je prethodno odstojalo u vodi.
Uzimajte po tri kore, gornju premažite uljem i presavijte jednu njenu četvrtinu dužinom, ka sredini. Na tu četvrtinu nanesite jedan debeo sloj nadeva, pa pitu urolajte, i rolnu stavite u podmazan pleh. Učinite isto i sa preostalim korama i nadevom. Pecite pitu u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni, dok ne porumeni. Izvadite je iz rerne i vruću pospite šećerom u prahu. Secite je tek kad se ohladi.