Samo za prave gurmane
RUČAK ZA DANAS: Tetovsko tavče je tradicionalni makedonski specijalitet od 4 vrste mesa koji morate da probate! (RECEPT)
Iz Makedonije stiže tetovsko tavče, tradicionalni specijalitet zemlje u kojoj je poznato da se odlično jede i prave vrhunska vina. Uz ovo tavče najbolje ide čaša kvalitetnog Kabernea Sovinjon, crvenog vina koje će savršeno da izbalansira ovoliku količinu različitog mesa.
Autor:
Sastojci: 400 grama svinjske kremenadle, 6 zelenih svežih paprika, 2 crvene piperke, 250 grama junećeg mesa ramsteka, 1 paradajz, 200 grama mešanog mlevenog mesa, 1 glavica luka, 200 grama jagnjeće crne džigerice, 4 češnja luka, 200 mililitara pavlake, 1 jaje, peršun, listovi celera, 1 pileća i 1 goveđa kocka za supu, kafena kašika mešavine začina, ulje, so, mleveni crni biber
Uputstvo: Na roštilju pečemo parčad svinjskog i junećeg mesa, juneću džigericu i posoljene i pobiberene loptice mlevenog mesa. Na zagrejanom ulju pržimo sitno seckani luk. Kada omekne, dodamo parčad paprike, paradajz, seckani beli luk, peršun, celer, začinimo mešavinom začina i dodamo isprženo meso. Posolimo, pobiberimo i nalijemo prethodno skuvanu supu.
Sadržaj prespemo u zemljani sud. Pečemo 1 sat na 200 stepeni. Mešamo žumanca i pavlaku, pa dodamo u zemljani sud. Vratimo u rernu i pečemo još 15 minuta.
Serviramo u činiju i ukrasimo grančicama francuskog peršuna.
Prijatno!