Morate da probate
Italijanski punjeni kroasani: Sočna slaninica i puna usta kačkavalja! (RECEPT)
Odlični za doručak, večeru ili užinu
Autor:
Sastojci: testo za picu ili lisnato testo, tanko sečena slanina, 4 jaja, šoljica rendanog kačkavalja, malo seckanog peršuna, so i biber po ukusu, žumance za premazivanje.
Priprema: U posudi razbiti jaja, dodati rendani kačkavalj, peršun, so i biber, izmutiti žicom, pa ispržiti kao kajganu.
Sočna pita od griza, limuna i jogurta: Pravo slatko zadovoljstvo! (RECEPT)
Testo seći na velike trouglove.
Uz duže ivice trougla staviti po jednu lisku slanine, a uz kraću kašiku ispržene smese sa jajima.
Uvijati kao kroasane i premazati umućenim žumancetom.
Poređati na pleh obložen pek papirom i peći na 180 stepeni oko 12 minuta. Pazite na vreme, jer je testo tanko i lako može da izgori.
Uživaćete u sjajnom ukusu pečene slaninice, mekanog testa i kačkavalja koji se razvlači!
Čokoladna torta koju morate makar jednom da probate: Savršena za nedeljno popodne! (RECEPT)
Detaljnu pripremu pogledajte u videu!