Ovoliko ukusne ih još niste probali
Najzdravije palačinke bez jaja i mleka: Omiljena poslastica na potpuno drugačiji način! (RECEPT)
Ove palačinke se spremaju od brašna od spelte, koje je izvrstan izbor za osobe koje pate od alergija, kao i bademovo ili ovseno mleko, koje je odlična alternativa za sve one koji su osetljivi na laktozu
Autor:
Svežu notu ovoj omiljenoj poslastici daje sok od narandže, koji obiluje vitaminom C.
Neizostavan dodatak u ovoj varijanti palačinki je šumska kraljica borovnica, koja, osim što osvaja punoćom ukusa, obiluje i zdravim antioksidansima.
Sastojci:
100 g zamrznutih borovnica
135 g speltinog brašna
1,5 kašičica praška za pecivo
1 kašičica cimeta
1 zamena za jaje (1 kašičica mlevenog lana + 3 kašičice vode ili 1 kašičica čia semenki + 1/3 šolje vode)
90 ml bademova ili ovsenog mleka
1,5 kašika maslinovog ulja
1,5 kašika meda
30 ml svežeg soka od narandže
Priprema:
U borovnice umešajte kašiku brašna, pa ih stavite u frižider.
U jednoj posudi izmešajte suve sastojke. U drugoj posudi izmešajte vlažne sastojke, zamenu za jaje, mleko, med, sok od narandže, ulje i ekstrakt vanile. Zatim suve sastojke dodajte vlažnim.
Pecite palačinke na srednje jakoj vatri dok se sa svake strane ne zarumene. Poslužite ih sa medom, kriškama sveže narandže i borovnicama.
Posna štrudla na vodi: Uživaćete u svakom zalogaju ukusne poslastice! (RECEPT)