nI KRIVA, NI DUŽNa

Melanija Tramp održala prvi govor ove godine: Zbog jedne stvari naišla na oštre kritike! (FOTO, VIDEO)

U svom prvom ovogodišnjem javnom nastupu supruga američkog predsednika Donalda Trampa Melanija dotakla se i stravičnog zločina koji se dogodio u školi na Floridi te uputila snažnu poruku podrške preživelima poručivši da zaslužuju da se čuje i njihov glas

Objavljeno: 28.02.2018. 13:05h
Autor:
Foto: Profimedia

Za razliku od svog supruga Donalda Trampa koji u javnim nastupima gotovo uvek skandalozno napada i vređa većinu oko sebe, Melanija Tramp u svom prvom ovogodišnjem dvominutnom govoru dotakla se stravičnog zločina i poručila da se glas mlađih generacija treba čuti.

Prva dama Amerike pojavila se pred okupljenim gostima i pripadnicima sedme sile u Beloj kući i stala za govornicu započevši svoje dvominutno obraćanje.

"Pre nego što počnem volela bih da svi odvojimo trenutak i razmislimo o strahovitoj pucnjavi na Floridi. Naše misli i molitve upućene su ovoga trenutka ka svima koji su stradali i na koje je uticao ovaj zločin. Kao roditelj ne mogu ni da zamislim kakvu vrstu tuge i tragedije ti ljudi proživljavaju", govorila je 47-godišnjakinja.

foto: Profimedia

Dodala je i da je ponosna na mlađe generacije koje su podstaknute ovim zločinom odlučile da progovore i osude takav čin.

"Prijatno sam iznenađena svom decom koja su hrabro istupila i kazala koji su problemi kako bi podstakli neke promene u zemlji. Oni su budućnost i zaslužuju da se čuju. Mi odrasli moramo da preuzmemo odgovornost i da pomognemo našoj deci da prikažu s kojim se problemima danas susreću. To znači podsticanje pozitivnih navika na društvenim mrežama i tehnologijom koja nam je na raspolaganju", rekla je prva dama.

Nasmejana Melanija Tramp blistala u dugoj čipkastoj haljini: Elegancija dostojna prve dame! (FOTO)

foto: Profimedia

Ali, mnogi su njen govor nazvali licemernim i ciničnim. Podsetimo, Melanija je nasilje koje se širi putem interneta osudila još u novembru 2016. Tada je istakla da bi borba protiv zlostavljanja na internetu trebalo da bude jedan od prioriteta ako njen suprug bude izabran za predsednika. Ali, s njom se očigledno ne slaže i sam Tramp koji istovremeno na Tviteru konstantno vređa svoje kritičare i uznemiruje javnost nepromišljenim porukama, zbog čega ga mnogi nazivaju najvećim sajberbulijem (zlostavljačem na internetu) današnjice.

Trenutak o kojem je brujao ceo svet: Mišel Obama konačno otkrila šta joj je poklonila Melanija Tramp! (FOTO, VIDEO)

Tako je ranije ovog meseca slavnu Opru Vinfri nazvao vrlo nesigurnom osobom, a ne meti mu se nekoliko puta našla i novinarka MSCNBC-a Mika Brzezinski koju je nazvao "ludom" i sa "niskom inteligencijom" optuživši je pritom i za plastične operacije. O njegovom učestalim viralnim sukobim s mnogim uticajnim osobama koje ga ne podržavaju ne treba previše ni pisati.

Za negovim primerom poveo se i sin Donald Tramp Junior. Prošlog petka je Loren Hog, 14-godišnjakinja koja je preživela napad u srednjoj školi Mardžori Stounmen Daglas na Floridi, preko Tvitera apelovala na prvu damu da zaustavi svog posinka Donalda Trampa Juniora koji preko društvenih mreža maltretira njenu porodicu.