Oduševiće vas
Jota sa suvom slaninom i kobasicom: Bogato jelo na kašiku za hladne dane! (RECEPT)
Idealna kombinacija koja krepi organizam - pasulj ovom jelu daje sitost, a kiseli kupus preko potrebnu energiju i vitamine koji su nam svima u ovom zimskom periodu godine i više nego potrebni. A najbolje od svega je to što se kod pripreme ovog jela obično može skuvati veća količina, pa tako imate ručak i za drugi dan, jer ovo jelo podgrevanjem postaje još bolje i ukusnije
Autor:

Potrebno je: 1 glavica kiselog kupusa 200 g pasulja (može iz konzerve) 2 krompira malo aleve paprike 1 glavica crnog luka 1 glavica belog luka 300 g suve slanine 200 g dimljenih kobasica lovorov list so biber
Celog života ih spremate pogrešno: Kuvar otkriva vrhunsku caku za najukusnije kobasice!

Priprema:
Pasulj oprati dobro, naseći crni luk, dodati dimljene kobasice i staviti da se kuva. Krompir očistiti, iseći na kocke i njega staviti u drugu šerpu da se kuva. Kupus iseći na rezance, ubaciti u njega suvu slaninu, kašiku masti ili ulja, alevu papriku i lovorov list.
Naliti malo vode i staviti da se dinsta oko 40 minuta. Dodati i mleveni biber. Kad se sve skuva i voda ispari, spojiti sve zajedno i izmešati. Dodati seckan beli luk i pustiti da vri još 5-6 minuta. Naš ručak je gotov... Tako je ukusno Probajte...
(Izvor: Kod bake u gostima)