šok!

Nakon 37 godina: Robert Vagner osumnjičen za smrt Natali Vud! (VIDEO)

Da je pravda spora, ali dostižna, moglo bi da sekaže u slučaju slavne holivudske glumice: 37 godina od tragične smrti njen slučaj je policija Los Anđelesa ponovo aktivirala i okarakterizirala ga kao smrt pod sumnjivim okolnostima, a glavni osumnjičeni je njen tadašnji suprug, glumac Robert Vagner

Objavljeno: 02.02.2018. 17:51h
Autor:
Robert Vagner i Natali Vud, Foto: Profimedia

Nakon 37 godina, koliko je prošlo od tragične smrti slavne glumice Natali Vud, policijska uprava Los Anđelesa je taj slučaj ponovo izvukla s dna fioke pa se sada vodi kao smrt pod sumnjivim okolnostima jer su se pojavili novi svedoci. Glavni osumnjičeni je njen suprug, glumac Robert Vagner, a sve posle novog dokumentarnog filma "48 Hours" o njenoj smrti koju je emitovao "CBS News."

Bizarne smrti slavnih: Jedan slučaj zamalo koštao Stivena Spilberga slobode! (FOTO)

Natali Vud je nestala nakon što je noć provela na jahti sa suprugom i prijateljem Kriostoferom Vokenom ispijajući pića. Njeno telo je pronađeno kasnije u moru, a celi događaj ocenjen kao nesrećan slučaj. Ponovo je bio aktuelan 2011. godine, ali ubrzo je pao u zaborav. Sve do sada, kada su se pojavili novi svedoci s tvrdnjama da su te noći čuli vikanje i zvukove lomljenja s jahte. Osim toga, potvrdili su kako su videli muškarca i ženu kako se svađaju na brodu.

"Poslednjih šest godina istraživali smo slučaj i sada je u prvom planu njen suprug. On je bio poslednja osoba s kojom je Natali viđena pre nego što je nestala", rekao je poručnik Džon Korina.

Robert Vagner, koji danas ima 87 godina i oženjen je glumicom Džil Sen Džon, napokon je postao glavni osumnjičeni.

Smrt koja je potresla Holivud dogodila se u novembru 1981. godine kod ostrva Katalina u južnoj Kaliforniji. Na jahti su bili Natali Vud, Robert Vagner i Kristofer Voken, a posle ispijenih pića eskalirala je svađa između dvojice kolega, u koju se potom umešala i Natali. Voken se kasnije izuzeo iz svađe i otišao da spava, a kapetan broda je pojačao muziku ne želeći da učestvuje u tome i nakon svega svi su tvrdili kako ništa nisu čuli ni videli. Do danas Voken u javnosti nije želeo da govori o tom događaju.

Godine 2013. sestra Natali Vud, Lana, otkrila je kako je kapetan broda ipak otkrio da je Vagner gurnuo Natali preko palube i da je odbio da joj pomogne da se popne na jahtu. Navodno se kapetan uspaničio, ali glumac je bio odlučan u naumu da joj se ne pomaže jer će tako naučiti lekciju. Telo glumice, koja je u trenutku smrti imala tek 43 godine, nađeno je kako pluta u vodi obučena samo u spavaćicu.

Vagner je tvrdio da je sve bio nesrećan slučaj i da je Natali, nakon što je prisustvovala svađi između njega i Vokena, odlučila da u pomoćnom čamcu napusti brod. Isto tako, rekao je kako ju je poslednji put video dok je "popravljala kosu" u kupatilu, a da je on potom otišao u krevet i ništa nije video. Policijski službenici njegovu verziju su prihvatili i smrt proglasili nesrećnim slučajem.

Ali njena sestra nije želela da lako odustane, zato je 2011. godine tražila da se ponovo otvori slučaj, a dobila je podršku i kapetana broda Denisa Daverna, koji je odjednom promenio priču i rekao da je lagao u svom iskazu. Iako nije bukvalno prozvao Vagnera, detektivi su uvereni da zna mnogo više nego što želi da kaže.

Simbol seksepila i neporobljene mladosti: Buntovnik koji je platio najvišu cenu! (FOTO, VIDEO)

Detektiv Ralf Hernandez otkrio je kako je Vud, kada su njeno telo izvukli na obalu, izgledala kao žrtva napada i bila prepuna modrica. Njena sestra od početka nije bila uverena u Vagnerov iskaz, znajući da Natali nikada ne bi otišla na obalu odevena samo u spavaćicu. Poznato je bilo i to da je lepa glumica imala neverovatan strah od vode, koji joj je kao devojčici usadila majka, nakon što joj je gatara prorekla smrt utapanjem.

Gatara joj predvidela slavu i opasnost od vode: Konačno rešena najveća holivudska misterija? (FOTO)

"Nakon 35 godina imam osećaj da smo jako blizu da napokon saznamo šta se tačno dogodilo mojoj sestri, ali kancelarija glavnog tužiocia odbija da podigne optužnicu protiv Roberta Vagnera - čoveka kojeg smatram glavnim i odgovornim za njenu smrt. Neću stati dok pravda ne bude zadovoljena", rekla je Lana pre dve godine.

Udavila se, tajnu ponela u grob: Misteriozan život božanski lepe crnke! (FOTO)

U memoarima koje je objavio 2009. godine Vagner je i dalje tvrdio kako nije kriv za smrt "voljene supruge". 'Naravno da se osećam krivim zbog svega. Da nisam otišao da spavam, možda bih mogao nešto da uradim i spasim je. Ali nisam. Uradio bih sve u životu da sam mogao da je zaštitim. Izgubio sam ženu koju sam voleo celim svojim srcem i nikada se neću pomiriti s tim."