Isprobajte!
Rolat od mesa: Ni najveći gurmani mu neće odoleti! (RECEPT)
Preukusan rolat, lako se pravi, uz dobar prilog imate savršen ručak
Autor:
Ako volite faširane šnicle i ćufte e onda će vam se ovo sigurno dopasti, uz dodatak začina , piletine, kačkavalja i sve to uvijeno u suvu slaninu pa gde ćete bolje? Ukus kome ne mogu odoleti i najveći gurmani!
Sastojci:
400 gr mlevenog mesa, 200 gr pilećih grudi, 150 gr suve slanine, malo kačkavalja ili tvrdjeg sira, 2-3 čena belog luka, so, biber, suvi začin, 1 jaje, mlevena paprika, peršunov list, mala korica hleba, 1 glavica crnog luka,1 obarena šargarepa
Priprema:
U mleveno meso dodati so, biber, mlevenu papriku, isceđenu koricu hleba (koja je bila u mleku), peršunov list, jaje, sitno seckan crni luk i začin. Sve rukama izjednačiti.
Na foliju poredjati listove slanine pa lepo rastanjiti mleveno meso, dodati odozgo pileće grudi koje smo isekli na šnicle i izlupali, posolimo ih pobiberimo i premažemo sa izdrobljenim belim lukom.
Na dno stavimo sir i šargarepu i uvijemo rolat pomoću folije. Stavimo u pleh da pečemo na 200 stepeni C oko 30 minuta, zatim skinemo foliju i pečemo još nekoliko minuta da porumeni.
Može se seći vruće ili hladno. Prelepog je ukusa. Uz dobru salatu je fantastičan ručak!
Izvor: Kod bake u gostima