Svi ih vole
Bakine punjene krofne: Uživanje u njima je zagarantovano! (RECEPT)
Nisu zahtevne za pravljenje!
Autor:
Krofne su mnogima omiljena poslastica. Nisu zahtevne za pravljenje, ali treba nešto više vremena, jer testo treba da odstoji. Najbolje je kada su svi sastojci poput jaja budu na sobnoj temperaturi, jer će biti još ukusnije.
Nakon toga, testo se prži u ulju i obično puni marmeladom ili kremom. Međutim, punjene šlag kremom postaju još zanimljivije i uživanje u ovim neodoljivim slatkim zalogajima je zagarantovano.
Potrebno je:
400-500 gr brašna, 15 gr kvasca, 2 jaja, 200 ml jogurta, 100 ml mleka, kora limuna, 1 kašika šećera, 50 ml ulja, malo soli, ulje za prženje
Nadev:
200 gr šlag krema od vanile
Priprema:
Rastopiti kvasac u mleku dodati šećer , jogurt, jaja, brašno, so, korica limuna, 50 ml ulja i ostatak brašna i umesiti mekše glatko testo.
Ostaviti da naraste 15 minuta, razmesiti i vaditi čašom krofne. Pokriti da opet narastu i pržiti u ulju. Kad se krofne prohlade filovati sa umućenim šlag kremom. Posuti prah šećerom i navaliti.
Uživajte!
Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs