Mekano i sočno
Tortica sa čokoladnim mlekom: Brz, a prekusan desert za svečanu trpezu! (RECEPT)
Ukoliko još niste odlučili čime da obradujete svoje najmilije na prazničnoj trpezi, evo idealne prilike da isprobate ovaj recept
Autor:
Potrebno:
4 jaja
4 kašike brašna
1/2 praška za pecivo
4 kašike šećera
50 ml ulja
200 ml mleka
2 kašike kakao
200 g šlaga
1 kašika kisele pavlake
3 štangle čokolade
100 g mlevenog keksa
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo, zatim ulje i kakao i sve dobro izmešati. Sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Mleko možete malo da zasladite (ako volite slatko), dodajte izlomljenu čokoladu i pustite da provri i da se čokolada istopi.
Čokoladni kolač bez jaja, gotov za čas posla: Recept koji uspeva svakome!
Pečen biskvit preliti ohlađenim čokoladnim mlekom i pustiti da upije. Umutiti šlag, pa dodati mleveni keks. Dobro izjednačiti i premazati preko biskvita. Ostaviti da se ohladi sat-dva, pa seći i sladiti se. Uživajte!
Trobojni kolač bez pečenja: Sočna i ukusna poslastica po bakinom receptu!