Osetite miris prošlosti i prelepih kolača koje su spremale bake dok pravite ovaj izvrsni desert.
Potrebno je: 1 kg krompira, 250 g maslaca, 250 g šećera u prahu, 2 vanilin šećera, 10 piškota, 250 g mlevenih lešnika, 150 g čokolade za kuvanje, 1-2 kašike ruma, 1 kesica šlaga.
Priprema:
Krompir skuvajte, pa izgnječite i napravite pire. Ostavite da se ohladi, ali ne do kraja. U međuvremenu umutite penasto maslac sa šećerom. Piškote sameljite, čokoladu izrendajte. U krompir umešajte umućeni maslac sa šećerom i dodajte mlevene piškote i rum.
Masu podelite na dva dela. U jedan deo dodajte mlevene lešnike, a u drugi rendanu čokoladu. U kalup za torte rastanjite prvo čokoladni deo, zatim deo sa lešnicima i odozgo šlag. Pospite rendanom čokoladom.
Bakin rolat sa džemom: Omiljeni slatkiš našeg detinjstva! (RECEPT)