Neverovatan ukus
Jagnjetina na zlatiborski način: Ručak dostojan dvorske trpeze! (RECEPT)
Jelo koje jednostavno morate da probate
Objavljeno: 23.11.2017. 15:53h
Autor:
Autor:
Za slavu, praznike, porodični ručak ili goste - nikada nećete pogrešiti ako spremite i poslužite jagnjetinu na zlatiborski način!
Sastojci: 1 kg jagnjetine, 1 l mleka, lovor, ruzmarin, 1.5 kg krompira, ulje, 100 g kajmaka, so.
Priprema: Jagnjetina treba da odstoji 2 sata u mleku. Pržiti je u većem sudu. Dobro utrljati so, dodati malo lovora i grančicu ruzmarina.
Krompir iseći na veće komade i staviti pored jagnjetine, preliti uljem i dodati dve kašike kajmaka. Peći na 180 stepeni oko sat i po vremena.
Servirati toplo, uz zelenu salatu i mladi luk.
Domaći ravioli s pršutom: Najlepše italijansko testo na srpski način! (RECEPT)
( magic-blue.net )