3 puta bolje od kupovnih

Domaći ravioli s pršutom: Najlepše italijansko testo na srpski način! (RECEPT)

Meko, svilenkasto testo, kremasto i ukusno punjenje

Objavljeno: 23.11.2017. 10:39h
Autor:
Foto: Profimedia

Sastojci za testo: 500 g brašna, 5 svežih, velikih jaja, malo soli i bibera.

Sastojci za fil: 150 g sveže rendanog parmezana, 2 kašike listova svežeg bosiljka, 100 g paradajza, 200 g mocarele, 200 g tanko sečene pršute, malo maslinovog ulja, so, mleveni biber.

Priprema: Prvo pripremite testo. U dublju staklenu posudu stavite brašno, napravite udubljenje na sredini, pa dodajte jaja i lagano villjuškom sve zamešajte da se brašno i jaja povežu. Nakon toga nastavite da mesite rukama dok ne dobijete glatko, svilenkasto testo. Umotajte ga u prozirnu foliju i stavite u frižider na sat vremena.

Za to vreme napravite fil. Izrendajte parmezan, iseckajte paradajz na sitno, urendajte mocarelu, a bosiljak sitno iseckajte. Sve sastojke stavite u dublju posudu pa ih posolite, dodajte biber po ukusu i promešajte.

Uzmite isečenu pršutu, presecite na pola pa na svaku šnitu pršute stavite kašičicu nadeva i zamotajte u kuglicu. Ponovite postupak dok ne potrošite sav materijal.

Turske punjene lepinjice: Testo koje će vas oduševiti! (RECEPT)

foto: Profimedia

Sada možete da počnete sa pripremom raviola. Izvadite testo iz frižidera pa ga podelite na 2 jednaka dela. Jedan deo uzmite, a drugi zamotajte ponovo u foliju. Poravnajte kuglu testa lagano dlanom, pa je na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte oklagijom na debljinu od 1-2 mm. Sada testo secite na kvadrate 7x7 cm.

Na sredinu kvadrata testa stavite fil zarolan u pršutu. Ivice testa oko fila premažite četkicom namočenom u toplu vodu. Prekrijte kvadratićem praznog testa, pa dlanom utisnite testo oko fila, pazeći da istisnete sav vazduh. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Nakon toga razvaljajte drugu kuglu testa i sve ponovo uradite.

Raviole lagano pospite brašnom, da se ne zalepe, pa ih odložite sa strane dok ne zakuvate vodu. Raviole kuvajte 4-5 minuta dok lagano ne omekšaju.

Pažljivo ih ocedite, pa poslužite tople, uz maslinovo ulje, svež, rendani parmezan, pavlaku...

Savršeno pečeno meso, hrskav hleb, vazdušasti pire: Ovo su tajne najuspešnijih kuvara!