Probajte nešto novo

Turske punjene lepinjice: Testo koje će vas oduševiti! (RECEPT)

Turske pice, pide, lepinjice i tortilje - sve se to može napraviti od čuvog lahmadžun testa po receptu turskih domaćica

Objavljeno: 22.11.2017. 13:24h 13:34h
Autor:
Foto: Profimedia

Sastojci za testo:

2 čaše integralnog pšeničnog brašna

3 čaše običnog brašna

1 kašičica suvog kvasca

1 šoljica mleka i do pune čaše mlake vode

1 kačičica sitnog šećera

1 kašičica soli

Fil:

350 g mlevene junetine

2 paradajza srednje veličine

2 glavice crnog luka (srednje)

2 sveže zelene paprike

2 sveže crvene paprike

1 kašika paradajz pirea

1 kašika pirea od paprike (umesto njega može kašika pirea od paradajza)

1 veza peršuna

1 čen belog luka (po želji)

malo bibera, soli, mlevenog kima i aleve paprike

1 čaša ulja

Priprema:

Kvasac staviti u činiju, preliti mlekom, promešati, dodati šećer i so pa sačekati dva-tri minuta. Potom postepeno dodavati pomešano integralno i belo brašno te zamesiti testo, piše Lepa & Srećna.

Testo pokriti i ostaviti da naraste. Od testa uzimati komade veličine pesnice, od njih praviti loptice i ostaviti da malo odstoje.

Fil:

Luk, paradajz, papriku, beli luk i peršun usitniti u blenderu, dodati paradajz pire, začine i ulje i promešati. Na kraju dodati mleveno meso i dobro sjediniti.

Narasle loptice testa tanko razvući oklagijom na brašnom posutoj podlozi, pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Razvučeno testo premazati filom i peći desetak minuta u rerni zagrejanoj na 230 stepeni. Pečeno testo odložiti jedno preko drugog, i to tako da filovana strana dođe unutra. Testo pokriti da se ne suši. Na lahmadžun se može staviti sitno isečen paradajz, mladi luk, peršun.

Stara srpska pita sa šunkom: Recept koji je osvojio i Beč!