Probajte što pre

Pečeni karfiol: Tako dobro i ukusno, a jednostavno jelo! (RECEPT)

Ako ne znate šta biste spremili za ručak svojim ukućanima, evo fenomenalnog jela kog možete da služite kao glavno ili kao prilog

Objavljeno: 18.11.2017. 14:11h 14:21h
Autor:
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je :

1 kg karfiola

2 jaja

200 g pavlake

150 g kačkavalja

2 šargarepe

1 cvekla

suvi začin

majčina dušica

peršunov list

Svadbarski kupus: Tradicionalno srpsko jelo koje i stranci obožavaju! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Karfiol, šargarepu i cveklu obatiti oko 5 minuta. U pavlaku dodati dva jaja, začin i naseckati majčinu dušicu, pa sve izmešati. Pola kačkavalja iseckati na trake, pa ubaciti u karfiol, samo paziti da karfiol ne pukne. Cveklu oljuštiti, malo zaseči do pola, pa i u nju ubaciti malo kačkavalja.

Odozgo karfiol premazati pavlakom i narendati kačkavalj. I šargarepu i cveklu preliti pavlakom i preko njih staviti rendani kačkavalj. Peći na 200 stepeni C oko 30 minuta da lepo porumeni. Služiti kao glavno jelo ili kao prilog. Prijatno!

Pohovane palačinke sa mesom: Slasno jelo koje oduševljava sve! (RECEPT)

(Kodbakeugostima.blogspot.rs)