Hrskave rolnice
Brza pohovana gibanica: Najsočnija pita na svetu! (RECEPT)
Hrskave spolja, sočne iznutra, savršene kao doručak, večera ili predjelo
Autor:
Gibanica spremljena na drugačiji način, u obliku pohovanih rolnica. Vrlo jednostavno se spremaju, a ukoliko imate viška nekoliko kora za pitu ovo je odličan način da ih iskoristite.
Sastojci: gotove kore za pitu, 200 g sira, brašno, prezle i 2 jaja za pohovanje, ulje za prženje.
Priprema: Razbiti jaje, umutiti viljuškom, pa dodati izgnječen sir i sjediniti. Prvu koru raširiti, malo pouljiti, preko staviti drugu, pa na nju po sredini rasporediti fil. Saviti malo gornji i donji kraj kora, pa levu i desnu stranu da se sastave na sredini i onda savijati u rolnicu.
Stara srpska pita sa šunkom: Recept koji je osvojio i Beč!
Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sav materijal. Svaku rolnicu provucite kroz brašno, jaja i prezle i pržite u dubokom ulju.
Vadite na salvete, kako bi se odstranio višak masnoće, pa tople servirajte uz jogurt ili kiselo mleko.
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)
Pročitajte još:
Vranjanska samsa: Gibanica kojoj nema ravne! (RECEPT)
Mrežasta pogača gotova za tren oka: Korica krcka, unutrašnjost mirisna i meka! (RECEPT)
Više nikad ne ostavljajte jaja u frižideru: Evo zašto!