Probajte

Pohovane tikvice i plavi patlidžan na 5 načina: Preukusni hrskavi zalogaji! (RECEPT)

Ako ste ljubitelj pohovnaih poslastica, nalazite se na pravom mestu...

Objavljeno: 28.10.2017. 20:08h 20:19h
Autor:
Bakina kuhinja, Foto: Profimedia

Sastojci: 2 plava patlidžana, 1-2 tikvice, 3 jaja, so, 100 g brašna, 100 g kikirikija,100 g suncokretovih semenki, 100 g korn fleksa, 100 g slanih štapića,

50 g čipsa od krompira, 3 čena belog luka

Uputstvo:: Tikvicu i plavi patlidžan očistiti i iseći na na tanje komade i posoliti i ostaviti 20 min da puste sok, a zatim ocediti i dodati izdrobljen beli luk.

Jaja izmutiti, a kikiriki, korn fleks, štapiće i čips izdrobiti oklagijom ili u blenderu. Seme suncokreta možete ostaviti celo ili i njega malo izdrobiti.

Komade tikvice, ili plavog patlidžana provući prvo kroz brašno, jaja i kroz jedno od izdrobljenih navedenih sastojaka i redjati u tepsiju koju obložimo pek papirom.

Peći na 200 stepeni stepeni oko 35 minuta.

Probati viljuškom dali su tikvice i patlidžan mekani.

Prijatno!

Probajte još:

Brzi mafini-krofne sa sirom: Recept koji vredi sačuvati!

Kuglof pita sa mesom: Provereno dobar recept!​​​​​​​

Slani punjeni tašci: Danima ostaju sveži i mekani! (RECEPT)​​​​​​​