Probajte i vi
Aromatična jesenja torta: Poslastica sa bundevom svima uspeva! (RECEPT)
Izuzetno ukusna, aromatična torta, veoma lepog izgleda koja se lako sprema
Autor:
Potrebno je:
Za koru:
300 g brašna, 200 g maslaca, 2 žumanceta, pola kašičice soli, 2 kašike pavlake, pola kašičice praška za pecivo
Za žuti fil:
500 očišćene bundeve, 600 ml mleka, 100 g šećera, vanilin šećer, kašičica đumbira, kašičica cimeta, 3 jajeta, 50 g maslaca
Za beli fil:
500 g sremskog sira, 200 g šećera, 5 jaja, kašika limunovog soka, vanilin šećer
Priprema:
Od brašna, maslaca, žumanaca, soli, pavlake i praška za pecivo umesite prhko testo i ostavite ga odstoji oko pola sata u frižideru. Bundevu isecite na kocke, skuvajte je u mleku, propasirajte, pa je sastavite sa šećerom, izmućenim jajima, cimetom, đumbirom i maslacem.
Sremski sir umutite sa šećerom, limunovim sokom i vanilin šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje i mutite dok smesa ne postane glatka i kompaktna. Testo izvadite iz frižidera, razvijte ga i stavite u namašćen pleh ili kalup za pečenje. Po testu rasporedite beli fil, a odozgo žuti. Pecite prvo pola sata na 180 stepeni, a zatim oko 20 minuta na 140 stepeni. Pre posluženja tortu dobro ohladite.
Trik da vam palačinke nikada ne budu žilave: Od sada ćete ih praviti samo ovako!