Ukus koji se pamti

Originalni recept za srneća leđa: Nema ko ne obožava ovaj kolač!

Ovo je čuveni kolač sa mekanim biskvitom od čokolade, puno badema, preliven čokoladnom glazurom

Objavljeno: 29.08.2017. 10:57h 21:10h
Autor:
Foto: Profimedia

Priprema: U dobro izmešani maslac dodati 150 grama šećera, jaja i čokoladu. U izmešanu masu dodati brašno, prašak za pecivo i prašak za čokoladni puding. Mleka staviti onoliko da se testo teško odvaja od kašike. Na kraju dodati 50 grama samlevenog badema.

U namazani pleh staviti testo i peći na temperaturi od 200 stepeni oko 50 minuta. Za gazuru izmešati u jednu gustu i glatku masu kakao, 150 grama šećera i vodu. Njoj dodati rastopljen i gust maslac. Ohlađen kolač preliti glazurom od kakaoa. Na kraju kolač (po želji) ukrasiti sa 50 grama ljuštenog i po dužini rezanog badema. Seći na šnite i služiti ohlađeni.

Domaće minjon kocke: Neodoljivi spoj čokolade i suvog voća! (RECEPT)