Probajte

Pocepane gaće: Zaboravljeni bakin recept oduševljava! (RECEPT)

Preukusno testo koje možete jesti sa omiljenim namazom

Objavljeno: 23.08.2017. 14:53h 21:06h
Autor:
Foto: Profimedia

U veću činiju prosejte brašno pa dodajte kvasac, šećer i so. Dodajte razmućeno jaje i mleko, pa žicom umesite glatko testo.

Testo pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite sat vremena na toplom mestu da se diže.

Kada se volumen testa udvostruči uvaljajte ga na lagano pobrašnjenoj površini 0,5 cm debelo.

Testo režite na kvadrat i sredinu svakoga malo zarežite nožem. Pripremljene lepinjice prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite ih još 15-20 minuta da se dižu.

Lepinje pecite u vrelom ulju dok ne porumene s obe strane. Odložite ih na ubrus da se ocedi višak masnoće.

Poderane gaće posipajte šećerom u prahu i poslužite tople uz omiljeni pekmez.

Prijatno!