Prste da poližeš

Šnicle u susam sosu: Niko neće ustati od stola dok tiganj ne ostane prazan! (RECEPT)

Jedno je sigurno - obožavaćete ga

Objavljeno: 18.08.2017. 20:39h 20:30h
Autor:
Foto: Shutterstock

Za ovaj ručak imamo samo jednu reč - Fantastičan! Probajte i shvatićete zašto!

Sastojci: 8 šnicli, so i biber, 2 pune kašike brašna, 2 pune kašike susama, ulje za prženje, 700 ml supe ili supe napravljene od goveđe kocke, peršunov list.

Priprema: Šnicle izlupati, kao za pohovanje, pa posoliti i pobiberiti sa jedne strane. Zagrejati ulje u tiganju, između 100 i 150 ml. Zagrejati između srednje i najjače vatre.

Uvaljati svaku šniclu u brašno i pržiti sa obe strane dok malo ne porumene. Vaditi šnicle na tanjir.

U ulje u kojem ste pržili šnicle staviti susam i ostatak brašna, koje vam je preostalo od valjanja mesa. Propržite nekoliko minuta, pa vratite šnicle i prelijte supom.

Smanjiti vatru da lagano krčka, a pred kraj dodati peršunov list. Poslužite toplo.

Najlepši hleb na svetu: Indijsko pecivo u koje ćete se zaljubiti! (RECEPT)