Morate da probate
100 % srpski ručak: Od sad ćete papriku puniti samo ovako! (RECEPT)
Poslužiti toplo ili ohlađeno, ne zna se kako je ukusnije
Autor:
Izvanredan doručak, ručak, večera ili prilog, ko kako voli tako i neka pripremi!
Sastojci: 6 paprika babura, 6 jaja, 500 g sitnog sira, feta sira pomešanog s pavlakom ili sira po izboru, so, ulje.
Priprema: Uključiti rernu da se ragreva na 200 stepeni. Izdubiti paprike i oprati iznutra. Posoliti sitan sir. Ukoliko punite feta sirom, so nije potrebna. Napuniti paprike do pola.
Nauljite pleh, najbolje je ako imate onaj uski dugački za hleb, a ukoliko nemate onda neki manji. Poslažite paprike da stoje uspravno i odozgo malo pouljite. Nije potrebno da sipate nikakvu tečnost, jer će paprika sama ispustiti sok dok se bude pekla.
Peći oko sat vremena, paziti da se nisu izvrnule, a sir iscureo. Pred kraj u svaku papriku istresti jaje i posoliti. Vratiti u rernu dok se i jaje ne ispeče.
Poslužiti toplo ili ohlađeno, ne zna se kako je ukusnije!
Vranjanska samsa: Gibanica kojoj nema ravne! (RECEPT)