Probajte

Krambl: Preukusna topla poslastica sa krckavim testom i sočnim kajsijama koje se tope

Prelepa poslastica za koju vam je potrebno malo vremena.

Objavljeno: 09.08.2017. 22:18h 18:36h
Autor:
Foto: Profimedia

Prelepa poslastica za koju vam je potrebno malo vremena.

Možete ga spremati sa voćem po žeji, a mi vam danas donosimo recept sa kajsijama, kojih još uvek ima, a toliko ih svi volimo.

Sastojci:

1 kg očišćenih kajsija

3 kašike smeđeg šećera

150 g ovsenih pahuljica

100 g brašna

100 g hladnog putera

100 g smeđeg šećera

1 kašika meda (livadski ili bagremov)

Uputstvo:

Zagrejte rernu na 180°C.

Kajsije prepolovite ili čak isecite na ¼.

Poređajte na dno posude i pospite smeđim šećerom.

Pomešajte brašno, ovsene pahuljice i šećer.

Dodajte komadiće putera i prstima utrljajte, da se naprave mrvice.

Stavite med i napravite krupnije mrvice. Pospite smesu ravnomerno po kajsijama.

Na kraju sve prelijte sa 2 kašikice meda, pred ubacivanje u rernu.

Pecite u zagrejanoj rerni oko 35-40 minuta. Kada gornji slod dobije zlatnu boju znaćete da je dezert gotov.

Služite toplo uz sladoled od vanile.

Prijatno!

Kolač koji svako može da spremi: Brza poslastica sa malinama (FOTO)