Mnogo dobro jelo

Srpska seljačka kajgana od krompira: Generacije su je s razlogom obožavale! (RECEPT)

Ovaj omlet je prava kalorijska bomba, ali samo za one koji o tome vode računa - u selu za to niko ne mari

Objavljeno: 08.08.2017. 08:40h 15:40h
Autor:
Foto: Shutterstock

Ako je omlet s jajima standardni francuski doručak, onda je kajgana od krompira domaći specijalitet koji se još uvek može pronaći po selima Srbije, gde se mnogo radi i kvalitetno jede.

Udružena sa domaćim kajmakom, ova kajgana je prava kalorijska bomba, ali samo za one koji o tome vode računa. U selu za to niko ne mari!

Sastojci: 100 g slanine, 50 g putera ili margarina, 2 krompira, veza peršuna, list celera, 8 jaja, so, biber.

Priprema: U polovini masnoće ispržiti prethodno iseckanu slaninu. Krompir isecite na tanke kolutove i propržite ga s drugom polovinom masnoće. Kad dobije boju, dodati mu seckani peršun i celer. Izlupati jaja, posoliti, pobiberiti, dodati krompir, brzo promešati i sve sasuti u tiganj sa proprženom slaninom.

Ispeći omlet s obe strane, a voditi računa da ostane mek i debljeg sloja. Možete ga služiti toplog ili hladnog, uz kajmak ili sezonsku paradajz-krastavac salatu.

Slatki omlet sa pekmezom: Bolji doručak ne postoji, zasiti za ceo dan! (RECEPT)