Svi volimo sladoled. Isto tako znamo da kada kupimo industrijski sladoledu njemu se nalaze razni pojačivači ukusa i šta sve ne. Danas vam donosimo recept za savršen sladoled od avokada. Avokado je izvrstan izvor vitmanima E i K, kao i mnogih minerala, poput kalijuma i magnezijuma. Plodovi avokada su puni zdravih masti, podstiču apsorpciju jetre.
Sastojci:
2 avokada
1/4 šolje meda
1/4 šolje punomasnog kokosovog ili bademovog mleka
malo morske soli
limeta
Uputstvo:
Ogulite avokado, izrežite ga na pola i uklonite semenku iz sredine. Avokado zgnječite tako da od njega dobijete glatku masu bez komadića i grudvica. Dodajte med i dobro promešajte žicom. Smesu stavite u blender. Dodajte kokosovo ili drugo mlijeko koje koristite, pa zatim i ostale sastojke.
Mešajte dok smesa ne postane glatka. Iz blendera smesu prebacite u kalup, ostavite ga u zamrzivaču najmanje dva sata ili preko noći. Ponekad sladoled može biti previše zamrznut da biste ga jeli pravo iz zamrzivača. Ostavite ga na sobnoj temperaturi oko 20 minuta pre posluživanja.
Uživajte!