Tradicionalna kuhinja

Najbolji recept za piroge: Vojvođanski specijalitet koji ćete stalno praviti!

Ovo jelo je izuzetno ukusno i lako se sprema i može na više načina

Objavljeno: 19.06.2017. 22:35h 15:34h
Autor:
Foto: Profimedia

Piroge su jedno od jela koja se najčešće prave u Vojvodini. Ovo jelo je izuzetno ukusno i lako se sprema i može na više načina. Mi vam donosimo jedno najbolje po našem izboru!

Za 5 porcija potrebno vam je za testo: 1 kg brašna, 500 ml vode, 50 ml ulja, 1 kašičica soli Za fil: 500 g pirea od krompira, 100 g sitnog sira, 1 glavica crnog luka, 100 g slanine, so Za preliv: 50 ml neutralne pavlake, 3 kašike kajmaka

Priprema:

1.Pomešajte brašno i so, pa im dodajte vodu i ulje. Sve izmešajte i zamesite testo, pa potom ga razvijte na dva milimetra debljine. Okruglom modlom ili časom izvadite krugove, a potom napravite fil.

2. Krompir pire posolite i pomešajte sa sitnim sirom, a u tiganj ispržite sitno iseckan crni luk i slaninicu, pa stavite sa pireom.

3. Tim filom punite krugove i sastavljajte ih na krajeve. Gotove piroge obarite u slanoj vodi na malo ulja, a kada bude gotovo prelijte ih mešavinom kajmaka i pavlake, pa poslužite.

Savršeno kremasta šuhajda: Tradicionalni subotički kolač od čokolade! (RECEPT)