Isprobajte
Recept stare Italijanke: Ovako se pravi klasična kalcona!
Kao doručak ili večera, ili jedostavno kada vam se jede italijanska kuhinja
Autor:
Originalan recept za klasičnu kalcone picu koja je pravo remek-delo italijanske kuhinje!
Sastojci: Za testo: 1 kg brašna; 3 kesice suvog kvasca; 3 ravne kašičice soli; 2 ravne kašičice šećera; 620 ml mlake vode
Za fil: kečap; šunka; rendani sir; pavlaka; šampinjoni iseckani na listiće; origano.
Priprema:
U dubljoj posudi pomešati brašno, kvasac, šećer i so, pa u sredini mase napraviti udubljenje i sipati vodu. Voda mora biti mlaka, nikako vruća, jer testo neće narasti. Kašikom lagano dodavati brašno sa strana posude i postepeno sjedinjavati testo. Kada se grubo sjedini izručiti testo na pobrašnjenu radnu površinu i dobro ga zamesiti. U toku mešenja dodavati po potrebi brašna kako se ne bi lepilo, ali ne treba preterati, jer testo treba da bude mekše.