Probajte i vi
Pirotska proja sa čvarcima: Brzo, ukusno i sočno! (RECEPT)
Grad na jugu Srbije je poznat po svojim zanatima, grnčarstvu, ćilimima jedinstvenih šara, sočnom i slikovitom govoru i, naročito, gastronomskim specijalitetima
Autor:
Pirot je prava riznica gastronomskog, etnološkog i lingvističkog nasleđa južne Srbije. Grad u podnožju tajanstvene Stare planine, poznat je po svojim zanatima, grnčarstvu, dvostranim ćilimima jedinstvenih šara, sočnom i slikovitom govoru i, naročito, gastronomskim specijalitetima.
Priprema: Zamesiti mekše testo od šolje mleka, jaja, mlevenih čvaraka, masti, malo soli, praška za pecivo i belog kukuruznog brašna. Testo, koje ne sme da bude gusto, sipati u nauljenu tepsiju ili pleh. Ispeći u jače zagrejanoj pećnici na oko 250°S. Služiti odmah, sa sirom.
Brza krompiruša: Ukusna pita gotova za pola sata! (RECEPT)