Tako jednostavno se pravi

Najukusniji čokoladni čizkejk: Kolač bez pečenja, gotov za samo 20 minuta! (RECEPT)

Neodoljiva kombinacija sastojaka čine desert koji se brzo priprema i još brže jede

Objavljeno: 30.04.2017. 21:01h 19:42h
Autor:
Foto: Thinkstock

Priprema:

1. Usitnite keks i pomešajte s rastopljenim puterom. Obložite kalup za pečenje torti papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i putera. Keks možete da usitnite u blenderu, mlinu za kafu i orahe, ili da ih stavite u kesu, pa ih "istucite" oklagijom dok ne dobijete prah.

2. Mikserom umutite pavlaku za šlag, dodajte maskarpone, šećer u prahu i rastopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu pa je prelijte na podlogu od keksa.

3. Ostavite ovako pripremljenu tortu u frižideru na nekoliko sati da se stvrdne.

Savet plus: od čokolade možete da napravite i glazuru, pa da je prelijete preko torte, a slasne kriške poslužite i uz komadiće omiljenog voća i komadiće oraha, lešnika ili badema.